Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Traktorin oma hydrauliikka riittää

Kuormaimen puomiin on asennettu ylipaine- ja vaihtoventtiilit.
Kuormaimen puomiin on asennettu ylipaine- ja vaihtoventtiilit. 

Maataloustraktoreiden hydrauliikka on kehittynyt nopeaa vauhtia. Moniin keskikokoisiin, nelisylinterisellä moottorilla varustettuihin traktoreihin on valinnaisvarusteena saatavissa säätyvätilavuuksinen hydrauliikkapumppu, jonka tuotto on 115–200 l/min. Traktoria ei tarvitse metsäajoa varten varustaa kalliilla ja tilaa vievällä lisähydrauliikalla, sillä puutavarakuormain liikkuu riittävän nopeasti lähes tyhjäkäynnillä, jos hydrauliikan nimellistuotto on yli 100 l/min. Yli 150 l/min tuotto riittää hyvin energiakourille ja pienille hakkupäille.

Traktorin oman hydrauliikan käyttö parantaa ohjaamon ergonomiaa. Keslan ja Valtran yhteisosastolla oli esillä traktorin ja kuormaimen yhdistelmä, jossa kuormainta hallittiin oikeassa kyynärnojassa olevalla, alun perin etukuormaimen käyttöön tarkoitetulla ristivivulla.

Vasempaan kyynärnojaa kiinnitettyyn koteloon oli asennettu painonapeilla varustettu ohjaussauva (joystick) vaihtoventtiilin ohjausta varten.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ristivipujen kytkentä hoituu Valtra Unlimited palvelun kautta.

Puutavarakuormaimen pystypuomiin oli kiinnitetty vaihtoventtiilit tukijalkojen, kouran puristuksen ja jatkeen käyttöä varten, lisäksi vaaditaan muutama puomiston paineenrajoitusventtiili.

Kuormaimen käyttö sujuu samalla tavalla kuin esiohjauksella varustettua kuormainventtiliä käyttäen.

Traktorin järjestelmien hyödyntämien säästää rahaa, sillä kaksi ristivipua ja vaihtoventtiili maksavat huomattavasti vähemmän kuin esiohjattu kuormainventtiili.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tehokkaampi hydrauliikkapumppu on myös merkittävästi edullisempi kuin erillinen kuormainpumppu öljysäiliöineen.

Uolevi Oristo