Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Parempaa valoa

Led-tekniikka on käytännössä syrjäyttänyt muut vaihtoehdot markkinoilla. Tämä ei ole mikään ihme, sillä ledien avulla saadaan paljon valotehoa ja virrankulutus pysyy silti pienenä.

Led-valot ovat kehittyneet vauhdilla, ja kehitys näyttää yhä jatkuvan. Tavoite ei ole enää valotehon kasvattaminen – sitä on jo riittävästi – vaan nyt paneudutaan kehittämään valojen säätöä siten, että valoista olisi mahdollisimman paljon hyötyä kuljettajalle tai käyttäjälle.

Uuden tekniikan ansiosta yhden valaisimen yksittäisiä valomoduuleja voidaan säätää erikseen. Yksi valaisin sisältää siis tavallaan lukuisia pieniä valaisimia, joita voidaan kaikkia säätää tarpeen mukaan. Tällä tavalla samaa valaisinta voidaan käyttää lähi- tai kaukoalueen valaisuun, sillä vain juuri sillä hetkellä tarvittavat moduulit sytytetään. Valoa voidaan myös ohjata hyvin tarkasti sinne missä tarvetta on.

Moduuleja voidaan himmentää yksitellen, mikä avaa kokonaan uusia suuntia kehitykselle. Asiasta kerrotaan tarkemmin sivulla 93.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Käyttäjän kannalta kehitys on hyvä asia, sillä työnteko helpottuu pitkän syksyn ja talven aikana, jolloin luonnonvaloa on vain vähän.

Voi siis hyvillä mielin sanoa, että tulevaisuus on valoisa.