
Stihl ja Viking -tuotteiden maahantuonti tehdasvetoiseksi – uudet tilat, vanhat tekijät






Pienkoneiden valmistus ja maahantuonti eivät poikkea yhtään suurempien tuotteiden vastaavista toimista. Jälkimarkkinoinnilla on pienkoneiden osalta jopa suuremmat haasteet, sillä käyttäjiä ja jälleenmyyjiä on paljon ja tuotevalikoima on laaja – oli sitten kyseessä saha, vesuri tai trimmeri.
Jotta jälkimarkkinointia voidaan pyörittää tehokkaasti ja mahdollisimman asiakaslähtöisesti, on tuotteista syntyvän liikevaihdon oltava riittävä. Stihl Oy:n emokonserniin kuuluvien Stihl ja Viking -tuotemerkkien valikoima ja käytössä oleva konekanta on jo riittävän suuri, jotta maahantuonnin maakohtainen toiminta on kannattavaa pitää omana osanaan.
Tilat kertovat paneutumisesta
Koska varsinaista asiakasmyyntiä ei Stihl Oy itse tee, on uudet tilat voitu pyhittää tärkeimpien tehtävien mukaisiksi. Eniten panostusta tarvitaan jälleenmyyntiorganisaation koulutukseen, malliston jatkuva kehitys vaatii panostusta myös huollon ja tuotetiedon hallinnan osalta. Erillisessä koulutustilassa voidaan havainnollistaa erilaisten erikoistyökalujen käyttöä ja esitellä uusien mallien saloja.
Paikalla vieraileville yhteistyökumppaneille on varattu oma esittelytilansa, jossa on kattava valikoima eri tuoteryhmien laitteita. Lisäksi rakennuksen yläkerrassa on toimistojen lisäksi avoin tila, jossa voidaan järjestää tuotelanseerauksia ja lehdistötilaisuuksia.
Loppukäyttäjän – eli asiakkaan kannalta näkymätön osa toimintaa on erilaisten jälkimarkkinoinnin huoltotoimenpiteiden teko. Takuuasioissa Stihl Oy on suorassa yhteydessä valmistajaan ja välittää tiedon havaituista ongelmista eteenpäin. Näiden asioiden selvittämistä varten on varattu erittäin kattavasti varusteltu oma osastonsa, jossa laitteiden tutkiminen voidaan suorittaa. Tuotteiden tutkiminen voidaan tehdä lähes kliinisissä olosuhteissa ja laitteita voidaan koekäyttää erillisessä koekäyttötilassa. Tutkimustiloihin satsaaminen on ensiarvoisen tärkeää etenkin nyt, kun esimerkiksi Stihl-moottorisahojen elektronisten järjestelmien analysointi tehdään sahan käydessä.
Tieto siirtyi mukana
Vaikka maahantuonti siirtyi pois Elfvingiltä, ei tietotaito kadonnut muuttomatkalla. Samat henkilöt, jotka hoitivat pitkällä kokemuksella tuotteiden jälkimarkkinointia ja huoltopalvelua, jatkavat Stihl Oy:n palveluksessa. Reilu vuosi sitten jo Elfvingille maahantuontitoimintaa johtamaan tullut Timo Lindström sai mukaansa henkilöstön, jolla on vaativien olosuhteiden maassa kokemusta tuotteiden käyttämisestä ja neuvonnasta.
Huollon sujuvuus ja tietotaidon pysyminen Suomessa merkitsee paljon asiakkaille – vikaantunut moottorisaha tai ruohonleikkuri pysäyttää työt siinä missä vikaantunut veturi junan.
Osaston luetuimmat
- Powerliftillä työskentelevän Anu Virtasen intohimona on nostaminen – ”Jos voittaisin lotossa, kotipihani olisi täynnä kurottajia”
- Stihl kehittää lähivuosina uusia akkulaitteita ja latausinfraa – myöskään polttomoottorilaitteita ei ole unohdettu
- Valtran Suolahden tehtaalla tuotantoa kehitetään portaittain, jotta tuotantomääriä saadaan kasvatettua – yhden traktorin valmistusaika on noin kahdeksan tuntia
- Maxpossa oli laitteita moneen tarkoitukseen – lisää Maxpo-uutuuksia esittelyssä
- Herlevi Pulling Team: Uutta vetovoimaa radalle
- Vuorenmaa Yhtiöt Oy 60 vuotta – laakereista teollisuuden komponentteihin
- Koneurakointi Karvola on urakoinnin monialayritys – ELY:n teitä ajetaan Haapavedelle saakka