Esa Hännikäisellä on ollut Fendt Farmer 310 -traktori käytössä jo vuodesta 1987 – 35-vuotiaalla traktorilla on ajettu jo 10 000 tuntia

Esa Hännikäinen osti Fendt Farmer 310 -traktorinsa Tuko Maatalous Oy:stä uutena 1987. Traktori toimitettiin Fendtin valmistamalla etukuormaajalla sekä alkuperäisillä paripyöräkiinnikkeillä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Esa Hännikäinen tekee edelleen lumitöitä Fendt Farmerillaan.
Esa Hännikäinen tekee edelleen lumitöitä Fendt Farmerillaan. Kuva: Uolevi Oristo

Hännikäinen päätyi Fendtiin, koska kone sopi hyvin käteen. Fendt oli kilpailijoitaan kalliimpi, mutta konetta ei tarvinnut ostopäätöksen jälkeen varustella. Aiempi asiakassuhde Tuko Maatalous Oy:n ja sen ammattitaitoisen sopimushuoltajan kanssa vaikutti ostopäätökseen. Traktoriinkin hän oli ilmeisen tyytyväinen, koska pari vuotta myöhemmin se sai kaverikseen Fendt Farmer 307:n.

Hännikäisen 310 -traktoria on käytetty viljatilan yleiskoneena muokkaus- ja kylvötöissä. Nostolaitteen teho olisi riittänyt jopa 4-teräisille paluuauroillekin ja kuormain piti etupyörät vetämässä, mutta teho loppui kesken. Farmer 310 on kuitenkin sopivan tehoinen ja painoinen 3 m Rapid-kylvökoneen vetokoneeksi, mutta ei liian suuri pihojen auraukseen tai muihin kuormaintöihin.

Hännikäisen Fendt 310 on toiminut koko ajan ongelmitta, mutta maatiesuola näkyy askelmissa ja kuormaimessa. Kytkinlevy on kuormainkäytön vuoksi vaihdettu kertaalleen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sähköinen nostolaite on toiminut ongelmitta, kunnes se pimeni viime talvena pari kertaa. Työ ei kuitenkaan keskeytynyt, sillä sähköinen ohjaus voidaan ohittaa kytkemällä nostolaite kaksitoimiseksi ja käyttämällä sitä kaksitoimisella hydrauliikkaventtiilillä.

Nostolaite toimi traktorin uudelleenkäynnistyksen jälkeen normaalisti. Häiriön syy voi olla nostolaitteen korkeusanturi, joka kuluu ajan mittaan. Se on helppo vaihtaa uuteen, mutta uusi osa kannattaa tilata koneen sarjanumerolla.

Esa Hännikäinen on myynyt suurimman osa konekalustostaan pois siirtyessään eläkkeelle. Fendt Farmer 310 pysyy kuitenkin talossa, koska sillä tehdään edelleen lumitöitä.

Lue myös tarkempi Fendt Farmer 300 -sarjan esittely:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Fendt esitteli menestyneen Farmer 300 -sarjansa vuonna 1980 – Farmer avasi tietä teknistyneempiin traktoreihin ja toi mukanaan menestystä