Koneviestissä vuosi 2021 oli suuntaviivojen vuosi – ”Suurin vahvuus on edelleen toimittajien koneosaaminen, motivaatio ja sitoutuminen konealan kehittämiseen”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja joulu lähestyy. Koneviestille tämä on ollut suuntaviivojen laatimisen vuosi. Julkaisimme maaliskuussa visuaalisen uudistuksen Koneviestiin. Suurin osa lukijoista tykkäsi uudesta, raikkaammasta Koneviestistä. Tämä näkyi myös lukijatutkimuksessa, jossa saimme visuaalisesta ilmeestä muita ammattilehtiä paremman arvosanan.

Sisällössä nostimme esille konealan ammattilaisia antamaan näkemyksensä keskeisistä ilmiöistä ja alan kehittymisestä, sillä koneet tarvitsevat edelleen käyttäjäkseen osaavia ihmisiä.

Uudistaminen jatkuu. Tulemme keskittymään tulevana vuonna Koneviestin ydinsisältöön, testeihin, kone-esittelyihin sekä huolto- ja korjausaiheiden käsittelyyn. Samalla päätimme, että Bioenergia-liite lakkaa ilmestymästä osana Koneviestiä.

Myös Koneklassikot-lehti muuttuu tilattavasta lehdestä kokoomateokseksi, joka ilmestyy kerran vuodessa kestotilaajille lukijalahjana. Näin lehdessä on enemmän Koneviestin ydinasiaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Visuaalisen ilmeen muuttuminen on nostanut joissakin lukijoissa huolta, onko Koneviestin jutut kevyempiä kuin aikaisemmin? Tulemme jatkossa panostamaan siihen, että jutut ovat riittävän pitkiä ja perusteellisia lukijoiden toiveiden mukaisesti.

Koneviestin suurin vahvuus on edelleen toimittajiemme koneosaaminen, motivaatio ja sitoutuminen konealan kehittämiseen. Tämä tekee Koneviestistä täysin omanlaisensa lehden ja tällä tiellä aiomme jatkaa vastakin.

Vuoden 2022 ensimmäisen numeron pääteemana on kuljetus ja kuormaus. Julkaisemme vuoden alkajaisiksi suuren kurottajavertailun, joka tehtiin Tanskassa usean ulkomaisen konelehden yhteistyönä.

Mainittakoon vielä, että vuosi 2022 on juhlavuosi: Koneviestin perustamisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta. Nyt jos koskaan me teemme tätä tosissaan – yhteistyössä koneammattilaisten kanssa!

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ennen sitä haluan toivottaa rauhaisaa joulua kaikille Koneviestin lukijoille.