Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

MSK Group Oy on saman perheen omistuksessa kolmannessa polvessa – Junkkari on osana konsernia

MSK Groupin tarina alkaa 1950-luvulta. Konserni on edelleen saman Isosaaren perhekunnan omistuksessa.
MSK Cabins tekee ohjaamoita Valtralle noin 45 ohjaamon päivävauhtia. Tuotantolinja on 160 metriä pitkä, siinä on 16 asennusasemaa ja 12 esikokoonpanosolua tuotantolinjan kyljessä. Ohjaamot liikkuvat 10 minuutin välein linjalla. Käytännössä jokainen ohjaamo on  erilainen.
MSK Cabins tekee ohjaamoita Valtralle noin 45 ohjaamon päivävauhtia. Tuotantolinja on 160 metriä pitkä, siinä on 16 asennusasemaa ja 12 esikokoonpanosolua tuotantolinjan kyljessä. Ohjaamot liikkuvat 10 minuutin välein linjalla. Käytännössä jokainen ohjaamo on erilainen. Kuva: Eemeli Linna
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ville Isosaari perusti Maaseudun Kone Oy:n vuonna 1950. Jo vuonna 1964 hän nukkui pois ja hänen vaimonsa Maija Isosaari otti yrityksen johdettavakseen.

Toiminnot jaettiin kahteen osaan vuonna 1979. Maaseudun Kone keskittyi ohjaamoihin ja Junkkari erikoistui maatalouskoneiden valmistukseen.

1980-luvulla ostettiin muovitehdas. Juncar ja Junkkari Muovi rekisteröitiin tytäryrityksiksi ja perheen tytär ja kaksi poikaa ottivat yrityksestä vastuun. Samalla vuosikymmenellä alkoi myös Junkkarin pitkään jatkunut vienti Japaniin.

1990-luvulla Junkkari Muovi eli nykyinen MSK Plast osti ABB Tools -muoviteknologiayksikön. Viimeisin laajentuminen on vuodelta 2018, kun MSK Group osti saksalaisen Matec GmbH:n ohjaamotehtaan koko osakekannan. Aiemmin Matec oli perustanut Slovakiaan tytäryhtiön, josta MSK:lla tuli oma tasavertainen konserniyhtiö.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yritys on saman perheen omistuksessa kolmannessa polvessa. Yrityskulttuurista kertovat poikkeuksellisen pitkät työurat.

Konsernin yritykset

MSK:n pääkonttori on Ylihärmässä. Junkkari Oy yksi on MSK Group Oy -konsernin tytäryhtiöistä. Muita tytäryhtiöitä ovat MSK Cabins Oy, MSK Cabins s.r.o. ja BT Form s.r.o. Slovakiassa, MSK Plast Oy, MSK Matec GmbH Saksassa sekä Juncar Oy. Konserni työllistää noin 900 ihmistä. Omavaraisuus on 66 % ja tehtaiden pinta-ala on yhteensä 76 000 m². Konsernin liikevaihto on yhteensä noin 207 M€.

Nykyinen pääkonttorirakennus valmistui kolmisen vuotta sitten. Samassa rakennuskompleksissa toimii Junkkari Oy:n lisäksi erityisesti Valtran ohjaamoista tunnettu MSK Cabins Oy. Tien toisella puolella on muovitehdas MSK Plast Oy, sekä Lapualla henkilöautojen perävaunuistaan tunnettu JunCar Oy. Tuotemerkkeinä henkilöautojen perävaunuissa ovat tällä hetkellä Muuli, Juncar sekä IKH.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY