Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kasvu 2008 -tapahtuma

Yaran ja Agrimarketin järjestämä Kasvu-tapahtuma pidettiin Kotkaniemen tutkimusasemalla Vihdissä kesäkuun 25. päivä. Tapahtuma keräsi paikalle noin 2500-3000 viljelyn ammattilaista.

Tapahtuma on tullut viljelijöille tutuksi mm. koeruuduistaan ja työnäytöksistään. Mukana olivat tuttuun tapaan myös neuvontajärjestöt, kasvinjalostajat ja kasvinsuojeluainefirmat.

Työnäytökset kertovat koneista paljon enemmän kuin pelkät näyttelyt, koska työjälki on nähtävissä. Tilanne paranee entisestään, jos tilaisuudessa on mahdollisuus verrata eri valmistajien koneita ja erilaisia säätöjä samoissa olosuhteissa. Tällaisille näytöksille olisi todella kysyntää.

Kasvussa ei nykyisin ole esillä kuin Agrimarketin myymiä koneita, mutta Amazonen ja Väderstadin valmistamien koneiden keskinäinen vertailu kyllä onnistuu, hyvä näinkin. Edellisellä kerralla työnäytöksen korvasivat SM-kynnöt, mutta tällä kertaa edettiin vanhan kaavan mukaan.

Olosuhteet olivat haastavat, sillä vielä tapahtumaa edeltäneenä päivänä Vihdissä satoi niin rankasti, että koko muokkausnäytöksen järjestäminen oli vaakalaudalla. Sää kuitenkin parani ja pellon pinta kuivui ajettavaan kuntoon. Muokkausolosuhteet eivät siis olleet optimaaliset, mutta eivät ne aina ole sitä todellisessa muokkaustilanteessakaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruiskutusnäytöksessä oli tarkoitus esitellä erityyppisiä suuttimia ja näkyihän niissä erojakin. Ongelmaksi muodostui liian kova tuuli, joka vei sumun tehokkaasti mennessään. Näytöksen anti jäi siis turhan kauaksi todellisuudesta, sillä noin kovalla tuulella ei voida ruiskuttaa.

Tuttuun tapaan ilmainen sisäänpääsy ja ruoka houkuttavat yleisöä paikalle. Muun sisällön ohessa monet tulevat myös tapaamaan tuttuja Kasvuun.

Avaa artikkelin PDF