Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

XCMG – Kiinan jätti

Xuzhou Construction Machinery Group, eli XCMG on Kiinan suurin ja eräs maailman suurimmista rakennuskonevalmistajista. Valtion omistama yhtiö on virallisesti perustettu vasta vuonna 1989, vaikka sillä onkin historiaa jo 1940-luvun alkaen. Ensimmäisiä torninostureita XCMG:n edeltäjä valmisti jo 50-luvulla. Yritys on kuitenkin kasvanut alle kahdessa vuosikymmenessä alansa jättiläiseksi.

XCMG:n tuotevalikoima on hämmästyttävän laaja, sillä pelkästään erilaisia tuotelinjoja on 17 kappaletta. Yritys valmistaa perinteisten maarakennuskoneiden lisäksi mm. trukkeja, sillanrakennuskoneita, rekkoja ja nostureita. Pelkästään kaivukoneita on 26 eri mallia kokoluokissa 4–285 tonnia. Yritys on esitellyt jopa hybridikaivukoneen. Suurimman louhosauton kantavuus on 400 tonnia.

XCMG markkinoi tuotteitaan 280 edustajan voimin maailmanlaajuisesti. Euroopan pääkonttori sijaitsee Puolassa. Edustajia löytyy Belgiasta, Liettuasta ja Turkista. Vanhan mantereen valloituksessa XCMG onkin vielä selvästi esim. Liugongia jäljessä. Eniten XCMG:n jälleenmyyjiä löytyy Lähi-idästä ja Afrikasta.

Arto Turpeinen