Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kotimaista edustusta Bauma-näyttelyssä

Tämän vuoden Bauma-näyttelyssä oli mukana noin 3 700 näytteilleasettajaa 63 eri maasta. Suomalaisia yrityksiä osallistui yli 60. Jo pelkästään välimatkan ja muiden kustannusten vuoksi suurin osa yrityksistä oli lähinnä komponenttien tai muun pienkaluston valmistajia, mutta mukaan mahtui myös vahvoja kaivospuoleen erikoistuneita yrityksiä. Esimerkiksi iisalmelainen Normet julkaisi kokonaan uuden akkukäyttöisten tunnelikoneiden tuotelinjan. Metso puolestaan esitteli uusia, etenkin pienille ja keskikokoisille louhoksille suunnattuja murskaus- ja seulontalaitteita. Allu panostaa trendin mukaisesti InternetOfThings-teknologiaan, sillä uuden mobiiliaplikaation avulla on mahdollista seurata Transformer-kauhojen suorituskykyä ja käyttöastetta. Pienemmille valmistajille näin suureen näyttelyyn osallistuminen vaatii rohkeutta, mutta on välttämätöntä, mikäli kansainväliset markkinat kiinnostavat. Vaikka kauppaa ei vielä syntyisikään, niin tunnettavuuden ja kontaktointimahdollisuuksien vuoksi Bauma avaa uusia ovia – onhan koko rakennusala paikalla.

Bauma on ponnistuksen paikka myös maahantuojille. Päämiehet lanseeraavat uusia tuotteita, joita on hyvä esitellä urakoitsijoille esim. elämyksellisen asiakasmatkan muodossa, mikä samalla sitouttaa omaan merkkiin. Myös suurempien kauppojen julkaisu näyttelyn aikana takaa julkisuuden. Toisaalta viikon mittainen ruljanssi vaatii paikalle omaakin henkilökuntaa, mikä on luonnollisesti pois kotimaan arkirutiineista.

Seuraava Bauma-näyttely pidetään 4.–10.4.2022. Mukaan halajavien yritysten kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja varata paikkansa pikapuoliin. Nykyisessä laajuudessaan Bauma alkaa olla jo äärirajoilla, mutta seuraavan tapahtuman kokoon vaikuttaa luonnollisesti myös alan yleinen tilanne. Ennusteiden mukaan ainakin tänä vuonna markkinat pysynevät varsin vakaina.