Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tractorpullingin 2007 SM-kausi päätökseen – mitalistit selvillä

Tractorpullingin SM-kausi on saatu päätökseen. Tiukimmiksi sarjoiksi osoittautuivat 2,5 t ja 3,5 t modified-luokat sekä 3,5 t Pro Stock.

Koneviestin numerossa 8/07 esitelty kauden tulokas Helmi-Orvokki menestyi todella hyvin. Omistaja ja kuljettaja Tero Äyräväinen sanoi ennen kauden alkua, että suuria odotuksia ei vielä tälle kaudelle ole, mutta toisin kävi. Helmi-orvokki voitti 2,5 t modified-sarjan ja sijoittui toiseksi 3,5 t modified-luokassa. Ei mikään huono saavutus debytoijalle. Voiton 3,5 t sarjassa vei Reijo Haapalainen MacGyver Eko T4:llä.

Pro Stock oli tuttuun tapaan Herlevien välistä kilpailua. Pekka vei loppujen lopuksi voiton, Johanna tuli toiseksi ja Matti jäi pronssille.

Muiden sarjojen voittajat selviävät oheisesta taulukosta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ylimääräinen kilpailu Nurmeksessa

Varsinaisen SM-sarjan ulkopuolella ajettiin loppukesällä yksi ylimääräinen kilpailu. Viime vuosina Itä-Suomessa ei ole ollut pulling-kisoja, mutta kiinnostunutta yleisöä tapahtumassa riitti. Nurmeksen kisa nousee todennäköisesti ensi vuoden SM-ohjelmaan.

Kisoissa vedettiin lähes kaikki luokat. Vedoissa voiton veivät luokassa kuin luokassa SM-sijoituksista tutut nimet. Rakennetuissa V12 oli ylivoimaa. 2,5 modified-luokan voiton vei Tero Äyräväinen Helmi-Orvokillaan, 3,5 modifiedin voiton nappasi Reijo Haapalainen MacGyverillaan ja 4,5-tonnisissa Vesa Räisänen Chariot of Firellään. Myös farmi- ja superfarmiluokissa voittoihin vetivät tutut nimet.

Avaa artikkelin PDF