Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hannoverissa tavataan - Agritechnica 2015

Välivuoden jälkeen Agritechnica kerää maatalousalan kuumimmat uutuudet samojen kattojen alle. Kattoja riittää, sillä tänä vuonna näyttelyalue koostuu ulko-osastojen lisäksi 25 hallista.
Näyttelyn uutuuksiin kuuluvat muun muassa Case IH 
Optum CVX -traktori ja Väderstad Opus -kultivaattori.
Näyttelyn uutuuksiin kuuluvat muun muassa Case IH 
Optum CVX -traktori ja Väderstad Opus -kultivaattori. 

Maailman suurin maatalouskonenäyttely Agritechnica järjestetään jälleen Hannoverissa 8.–14.11. välisenä aikana. Näyttelyn kaksi ensimmäistä päivää ovat ns. ennakkopäiviä, joille ovat tervetulleita kaikki ne, jotka ovat valmiita maksamaan korotetun 75 euron pääsymaksun kahdelta päivältä. Aikaisempina kertoina lisämaksu on kannattanut, sillä väkimäärää kasvaa tiistaista lähtien niin suureksi, että kuvien otto on lähes mahdotonta ja liikkuminen alueella hidasta.

Näytteilleasettajia on tänä vuonna paikalla noin 2 800 noin 50 eri maasta. Mikäli kävijämäärä jatkaa kasvuaan viime vuosien tahtiin, vierailijoiden lukumäärässä kolkutellaan lähes puolen miljoonan kävijän rajaa.

Ennakkosuunnittelu mahdollista

Agritechnican nettisivuilla on mahdollista luoda tunnukset myAgritechnica-palveluun, jossa haluamistaan näytteilleasettajista voi luoda suosikkilistan. Suosikkilistan voi tuoda joko taulukkolaskentaohjelmaan osastonumeroineen, Agritechnica-mobiilisovellukseen tai tulostaa palvelussa valmiiksi piirretyn reittisuunnitelman hallikarttapohjalle. Toimituksessa suoritettujen kokeilujen perusteella palvelun käyttö kuitenkin kysyy hermoja, eikä toiminta vaikuttanut kovinkaan sujuvalta näytteilleasettajalistaa lukuun ottamatta. Varmin, helpoin ja nopein keino löytää haluamilleen osastoille lieneekin valmistella lista kohteista osastonumeroineen ja suunnistaa kohteisiin paikan päällä paperikarttaa apuna käyttäen. Koneviestin nettisivuilta voit tulostaa suomenkielisen kartan näyttelyalueesta aihealueittain.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Useimmilla, varsinkin suurempien kansainvälisten toimijoiden osastoilla pärjää englannilla, sillä Agritechnica on kansainvälinen näyttely. Useilla osastoilla on paikalla myös suomalaisia edustajia. Oheisesta listasta löydät luettelon, josta selviää suomalaisten esittelijöiden paikalla olon päivämäärät ja yhteystiedot.

Mielenkiintoisimpien uutuuksien löytämistä helpottaa näyttelyjärjestäjien palkintosysteemi, parhaat palkitaan kulta- tai hopeamitaleilla sekä kunniamaininnalla. Mitalit tosin houkuttelevat paikalle tuhansia muitakin näyttelyvieraita. Tänä vuonna kultamitalilla palkittiin viisi innovaatiota 311 ehdokkaan joukosta, hopeamitalin arvoiseksi innovaatioksi raati arvioi 44 uutta keksintöä.

Kävellen ja bussilla

Näyttelyalueen koko on massiivinen, ulkoreunoja kiertäen kävelymatkaa kertyy yli 3 kilometriä. Pidemmillä siirtymillä kannattaakin käyttää näyttelyaluetta kiertäviä ilmaisia busseja, joiden pysäkit on merkitty näyttelykarttoihin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kansainvälinen tukikohta

Keskellä näyttelyaluetta paviljongissa numero 32 sijaitsee International Visitor´s Lounge, joka on kansainvälisten vierailijoiden tukikohta. Tiloissa voi tavata muita kansainvälisiä vieraita tai lepuuttaa jalkoja ja sulatella näyttelyn antia. Tiloissa on paikalla DLG:n edustajia vastaamassa kysymyksiin sekä ilmainen langaton verkko. Muualla näyttelyalueella on langaton verkko, joka on maksullinen. Näyttelyssä kannattaa ottaa huomioon, että kännykkä ei välttämättä toimi alueella, sillä matkapuhelinverkot tukkeutuvat nopeasti massatapahtumassa.

Agritechnican kartta

Agritechnican näyttelyalue

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Agritechnican suomalaiset näytteilleasettajat