Vanhoja ja käytettyjä koneita tarvitaan entistä enemmän – siksi huolto- ja korjausaiheet ovat vahvasti esillä Koneviestissä vuonna 2023

Koneiden toiminta, tekniikka ja historia kiinnostavat koneihmisiä. Uusien ja käytettyjen koneiden ohella Koneviesti kirjoittaa myös vanhoista koneista.
”Koneviesti jatkaa kirjoittamista uusien ja käytettyjen koneiden ohella myös vanhoista koneista”, lupaa Koneviestin päätoimittaja Eemeli Linna. Kuvituskuva.
”Koneviesti jatkaa kirjoittamista uusien ja käytettyjen koneiden ohella myös vanhoista koneista”, lupaa Koneviestin päätoimittaja Eemeli Linna. Kuvituskuva.  Kuva: Kimmo Kotta
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koneilla on Koneviestin lukijoille paljon syvempi merkitys kuin vain olla välineenä töiden tekemisessä. Koneiden toiminta, tekniikka ja historia kiinnostavat. Koneet täyttävät työn lisäksi vapaa-aikaa, ja sopivat jopa viihteeksi. Koneet ovat elämäntapa, ilmapiiri ja ne luovat yhteisen kielen koneihmisten keskuuteen.

Koneviesti jatkaa kirjoittamista uusien ja käytettyjen koneiden ohella myös vanhoista koneista. Ripaus historiaa ja naksu museoikään ehtineitä koneita, mutta erityisesti arvostamme, kun vanhalla koneella on edelleen ammatillinen ulottuvuus ja se palvelee omistajaansa työssä tai yritystoiminnassa.

Historia on nykyhetken perusta: on tiedettävä kehityskaaret, mistä tähän on tultu. Tämä nähtiin jo tämän syksyn Koneklassikot-kokoomateoksessakin. Uusi teknologia on usein keksitty vuosikymmeniä aikaisemmin, ehkäpä aivan toisessa toimintaympäristössä.

Vanhoilla koneilla ojaa syntyy siinä kuin uusillakin, toki ehkä hitaammin. Pelin henki on vain toisenlainen, kun huolto- ja korjaus ovat toiminnan ytimessä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sinänsä koneiden käyttötarkoitukset eivät ole dramaattisesti muuttuneet, vaikka vanhoissa koneissa ratkaisut usein ovatkin nykykoneista poikkeavia.

Raja vanhoista koneista käytettyihin on häilyvä, sillä käytetty kone saattaa olla täysipäiväisessä ansainnassa ja iältään hyvinkin vanha.

Siispä myös huolto- ja korjausaiheet ovat ydinsisältöä Koneviestissä. Ne yhdistävät vanhat ja käytetyt koneet sekä eri toimialojen ihmiset toisiinsa. Nyt jos koskaan, koneiden käyttöiän pidentäminen on ensiarvoisen tärkeää, sillä ajat ovat vaikeat. Koneviesti siis jatkaa tuttua ajouraa. Puhumme koneista koneihmisille, niin kuin tähänkin saakka. Meillekin saa puhua.

Huolto ja korjaus on muuten vahvasti esillä jo ensimmäisessä Koneviestissä 2023, mutta ennen sitä toivon kaikille hyvää ja rauhallista joulua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY