Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nojatuolimatka omalle metsäpalstalle

Suomessa metsätiloilla on tapahtumassa varsin suuri sukupolvenvaihdos. Edellisen sukupolven omistajille metsän jokainen kallio, notko ja suonsilmäke oli tuttu, sillä metsässä oli liikuttu läpi elämän. Nyt seuraavan sukupolven omistajat saattavat asua kaukana, ja heidän elämänsä olla niin kiireistä, että omaan metsään pääsee vain harvoin jos ollenkaan. Ja käynti metsässä voi tuoda yllätyksen: lapsuuden nuori metsä on valtavaa kuusikkoa tai kukkaniitty muuttunut lepikoksi.

Metsään voi pian mennä helposti – virtuaalisen metsäkävelyn avulla. Metsäyhtiöt ovat kehittämässä tällaista palvelua, joka perustuu jo olemassa olevien metsävaratietojen hyödyntämiseen.

Metsänomistaja voi tulevaisuudessa siis tarkastella oman kännykkänsä kautta, miltä se lapsuuden marjapaikka nyt näyttääkään. Toivottavasti palvelu saadaan vastaamaan mahdollisimman tarkasti todellisuutta vuodenaikojen vaihtelua ja metsän ääniä myöden – eli oman metsän maisemista voi nauttia keväthankien aikaan iloisen talitiaisen kevätkonserttia kuunnellen.