Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: Energiapuun kuuma suhdanne näkyy myös Seppo Kuisman tuotannossa – vaihtokoneet lähtevät heti

50 vuotta yrittäjänä toiminut Seppo Kuisma tavoitettiin Proforest-näyttelystä. Hän kertoi kuulumisia liiketoiminnasta juuri nyt.
Kalajoki
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Proforest 2023 -näyttelyssä haastateltu yrittäjä Seppo Kuisma on toiminut yrittäjänä 52 vuotta. Seppo Kuisma Oy:n tuotannon runko koostuu perävaunuista, kuten maansiirto- vilja- ja metsäperävaunuista erilaisine malleineen sekä kourakuormaimista. Uusina tuotteina on lisäksi salaojakone, joka lähtee koeajoon nyt kevään aikana. Salaojasorastukseen Kuisma kertoo valmistaneensa soravaunua jo viitisen vuotta.

Viljelijät ja viljelijäurakoitsijat ovat aina olleet Seppo Kuisman pääasiaskuntaa. Viljelijäurakoitsijat ovat lisääntyneet, sillä Kuisman mukaan maatalouden tuloihin on haettava sivutuloja, kun maatalous ei nykyhinnoilla elätä.

Maailman menosta keskustellaan

Konemyyjän näkökulmasta asiakkaiden kanssa keskustellaan paljon maailman menosta ja asiakkaan tilanteista. Osa asiakkaista pärjää hyvin, mutta osa joutuu pohtimaan, mitä jatkossa tehdään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kysynnän runko on maansiirtovaunut, koska urakointia on aika paljon lisäansion hankkimisen vuoksi. Massa-ajosta on Kuisman mukaan siirtynyt autopuolelta traktoripuolelle, koska traktorit ovat maansiirtoautoja maastokelpoisempia.

Lisäksi viljavaunuja sekä kiinteä- että nykyään myös avattavalaitaisia kysytään. Avattavalaitaisista voi laidat purkaa, jotta voi ajaa erilaista trukkilastattavaa tavaraa.

Metsäpuolella energiapuu kokonaisuutena työllistää. ”Moni haluaa tehokkaampia koneita ja otamme mielellään käytettyjä vaihdossa, sillä niitä ei ole tarjolla, vaikka kysyntää on,” Kuisma kertoo. Näin saadaan Kuisman mukaan rinki pyörimään. Käytettyjä oli vuosi sitten varastossa, mutta ei ole käytännössä enää.

Niinpä uusia kourakuormaimia valmistetaan ja tarjouksia tehdään. ”Käytettyjä otetaan mielellään vaihdossa, sillä samalla pääsee vanhasta eroon hyvällä hinnalla,” Kuisma kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY