Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rauta ja Petrooli 2009 Hyvinkäällä

Valtakunnallinen harrastetraktorikerho Fordson club Finland ja Konekesko järjestävät Hyvinkään Maaseutuoppilaitoksella kaksipäiväiset masinistijuhlat 12.–13.09.2009.

Tämän vuoden teemana ovat eri tyyppiset ja malliset vanhat Ferguson- ja Massey-Ferguson -merkkiset traktorit, koneet ja laitteet, joita tulee olemaan runsain määrin paikalla. Lisäksi suolana on muiden merkkien edustjia, järjestäjät odottavatkin tänä vuonna yli sadan vanhan vuosikymmenen takaisen menopelin pörräävän opiston kentällä.

Koneet eivät seiso vain riveissä, vaan traktoreilla ajetaan esittelykierroksia ja tehdään oikeaa työtä kyntönäytöksissä. Lapsille on tarjolla kyytiä veteraanitraktorin vetämässä peräkärryssä.

Näytösalueelle menevät traktorit käyttävät Porin Prikaatin Pioneeripataljoonan rakentamaa kalustosiltaa ja ajavat Vantaanjoen yli suoraan konekentältä kyntönäytösalueelle. Pioneeripataljoona esittelee myös muuta kalustoaan, joten rautaa on tänä vuonna nähtävillä todella paljon.

Maatalouskoneiden ohella esillä on veteraani-ikäistä ajoneuvokalustoa. Vanhoille ajoneuvoille on varattu oma alueensa, joten yleisö pääsee katselemaan myös elävää kulkuneuvohistoriaa, mm. ikimuistoiset WV- kuplat. Kääpiöautoja ja veteraanimoottoripyöriä on myös opiston kentällä. Lisäksi vanhan ajan sepät näyttävät taitojaan, ja keräilijöille ja harrastajille on tarjolla rompetori. Moottorisahaosastolla on erikoisuutena puuhun kiipeävä moottorisaha. Saksalainen Sachs-Kletterer

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

” puuapina ”.

Rauta ja Petrooli 2009 järjestelyistä vastaavat Konekesko ja Fordson club Finland

Avaa artikkelin PDF