Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Maxpo-näyttely kokoa maarakentajat Hyvinkään lentokentälle 5.–7.9.2019

Joka toinen vuosi järjestettävä Maxpo-näyttely järjestetään jälleen Hyvinkään lentokentällä. Vaikka näyttelyn pääpaino onkin maarakennus- ja ympäristönhoitokoneissa, niin näyttely on laajenemassa vahvasti myös erilaisiin hyötyajoneuvoihin.
Maxpo-näyttely on avoinna 5.–6.9. klo 9–17 ja lauantaina 7.9. klo 9–16.
Maxpo-näyttely on avoinna 5.–6.9. klo 9–17 ja lauantaina 7.9. klo 9–16. Kuva: Arto Turpeinen
Tapahtuma-alueen kartta.
Tapahtuma-alueen kartta. Kuva: Järjestäjä

Edelliseen Maxpo-näyttelyyn osallistui 280 näytteilleasettajaa ja lähes 15 500 vierailijaa, vaikka karu sää kurittikin messualuetta. Kyseessä on siis myös pohjoismaiden mittakaavassa merkittävä tapahtuma. Tänä vuonna esillä on mm. maarakennus- ja ympäristönhoitokoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelyratkaisuja. Ohjelmapuolella voi ihastella museokuorma-autoa sekä muita veteraaniajoneuvoja. Lisäksi alueella esitellään Husqvarna DXR-purkurobotteja. Kannattaa myös hyödyntää mahdollisuus koeajaa tärylevyjä ja maantiivistäjiä.

Iltarientoja halajavia varten viralliset Maxpo-jatkot järjestetään MDNGT bar & club:ssa Hyvinkään keskustassa. Vauhdikasta menoa ja verkostoitumista on tarjolla perjantaina 6.9 ja lauantaina 7.9.

Tuttu alue

Maxpo-järjestetään hyväksi havaitulla alueella Hyvinkään lentoasemalla. Messuvieraiden sisäänkäynti on järjestetty Pohjoisen kehätien kautta. Pysäköinti on ilmainen. Näyttelyn ajaksi on järjestetty väliaikainen messupysäkki, jonne kulkevat paikallisliikenteen bussit 2 ja 2A rautatieasemalta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maxpo on hieman uudistunut edelliskerrasta, sillä nyt hyötyajoneuvot ja päälirakenteet on ryhmitelty omalle osastolleen. Ensimmäistä kertaa näyttelyssä on mahdollista myös koeajaa mönkijöitä. Innokkaat voivat rekisteröityä koeajajiksi Maxpon-kotisivustolla.

Koneviestin messurekka sijaitsee osastolla B170, jossa kannattaa kipaista käymässä vaikka kahvikupposella. Samalla on mahdollista tutustua mm. Koneviestin vertailutyökaluun, jonka avulla on mahdollista vertailla kätevästi netissä eri koneiden teknisiä tietoja. Rekassa on mahdollista myös osallistua arvontaan ja voittaa Can-Am Traxter PRO HD10 T1b -mönkijä.

Uutuuksia tarjolla

Huhtikuun Bauma-näyttely oli kyllästetty uusituilla koneilla. Kiivaan kysynnän vuoksi osa uusista malleista ei kuitenkaan valitettavasti ole ehtinyt Suomeen asti. Esimerkiksi Doosanilta on syksyn mittaan tulossa ensimmäiset seiskasarjan kaivukoneet, mutta vielä Maxpoon nämä eivät ehdi. Pyöräkuormainpuolen jämerä uutuus DL580-5 on kuitenkin esillä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rotator ensiesittelee mm. kutossarjan mini- ja midi-kaivukoneet, sekä Bomagin Bomap-järjestelmän, joka mahdollistaa maan tiivistymisen reaaliaikaisen mittaamisen. Samalla juhlistetaan 30-vuotista yhteistyötä lisälaitevalmistaja Furukawan kanssa.

Edeco Tools puolestaan esittelee EZ26-minikaivukoneen, joka täydentää 2–4-tonnisten kaivinkoneiden mallistoa. Akkulaiteuutuuksiin kuuluu uudistettu WL20e-kuormain sekä pyöräalustainen DW15e- dumpperi. Mielenkiintoinen uutuus on myös WL95-pyöräkuormaaja, joka laajentaa mallistoa ylöspäin 12 tonnin kokoluokkaan.

Komatsu ja Hyundai keskittyvät Maxpossa päästönormeihin liittyviin päivityksiin sekä uusiin varusteisiin. Liebherrin uutuus on uuteen kasisarjaan kuuluva R9386-kaivinkone, jonka työpaino on noin 38 tonnia. Volvo puolestaan esittelee noin 21-tonnisen tela-alustaisen EC200EL-kaivinkoneen. Lisäksi osastolla on mahdollista ihastella konetaitureiden työskentelyä, sillä Volvo Operators Club -kuljettajakisa huipentuu finaaliin.

Maxpo-näyttely on avoinna 5.–6.9. klo 9–17 ja lauantaina 7.9. klo 9–16.