Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Koneita ja kukkasia - Lepaa-puutarhanäyttely 11.–13.8.2016

Perinteikäs Lepaa-näyttely kokoaa jälleen yhteen puutarha- ja viheralan kaikki sektorit. Jo vuodesta 1964 asti järjestetty tunnelmallinen tapahtuma on oiva kohtaamispaikka kaikille alan ammattilaisille.
Näyttelyn uutuuksiin kuuluu mm. Wille 465. Moottori täyttää 3B-päästötason ja hydrauliikka on aiempaa monipuolisempi.
Näyttelyn uutuuksiin kuuluu mm. Wille 465. Moottori täyttää 3B-päästötason ja hydrauliikka on aiempaa monipuolisempi. 

Lepaa-näyttely järjestetään 11.–13.8.2016 Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin Lepaan yksikössä Hämeenlinnan läheisyydessä Hattulassa. Näyttely on avoinna joka päivä klo 10–17. Näyttelyssä kohtaavat puutarha- ja viherala, sekä kiinteistöhoidon ja maarakennuksen ammattilaiset. Kävijäkunta on laaja sisältäen niin monentyyppisten kasvien viljelijöitä kuin viheralan ammattilaisia sekä alan urakoitsijoita.

Näytteilleasettajia on vuosittain osallistunut 170–200. Tänä vuonna näytteilleasettajia on noin 200.

Mukana on perinteisesti ollut kirjava joukko kansainvälisten yritysten edustajista pieniin ja innovatiivisiin käsityöpajoihin. Koneviestin tarjontaan voi tutustua osastolla B18.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leppoisaan Lepaa-näyttelyyn on vuosittain tutustunut 7 000–11 000 kävijää. Vuonna 2015 kävijämäärä oli 9 038.

Näyttelyn uutuuksiin kuuluu mm. loimaalaisen Vilakone Oy:n Wille 465 -kiinteistöhoitokone. Sen uudistuksiin sisältyvät mm. 3B-päästötason moottori, aiempaa monipuolisempi hydrauliikka sekä laajempi lisälaitevalikoima. Myös polttoainetehokkuuden luvataan parantuneen.

Lepaa ei ole kuitenkaan pelkästään alan uutuuksiin tutustumista ja tuttavien tapaamista, vaan alueella järjestetään myös runsaasti ohjelmaa. Kuumimmat uutuudet ovat mukana päivittäin kahdesti järjestettävässä koneparaatissa. Lisäksi alueella järjestetään mm. tietoiskuja ja seminaareja, sekä kisaillaan laatikonkasauksessa ja ruohonleikkurin taitoajossa.

Lepaa-tapahtuma on eräs Euroopan vanhimmista puutarha-alan näyttelyistä. Ensimmäistä kertaa tapahtuma järjestettiin jo vuonna 1964, jolloin nimenä oli Puutarha-alan Rationalisointipäivät. Lepaan puutarhakoulun kesäpäiviä tosin järjestettiin jo 1900-luvun alkuvuosina. Lepaan puutarhaopetuksella on jo yli satavuotinen historia. Myös näyttelyn jatko on turvattu, sillä tulevien tapahtumien päivämäärät on julkistettu jo vuoteen 2029 saakka.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisätietoja: www.lepaa.fi

Näyttelytunnelmia löytyy myös Facebookista ja Instagramista tunnistein #lepaanayttely #lepaa16

Kuvat: Jussi Laukkanen ja valmistaja