Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Keltaiset Valmet 02 ja 03 -traktorit edustivat Comprexia, Hi-Tracia ja Hankkijaa – vuodesta 1980 alkoi Valmetin turboaika, jolloin keltaisten Valmetien sitkeydessä ei ollut enää valittamista

Valmet nousi vuonna 1973 ylivoimaiseksi markkinajohtajaksi 02-sarjallaan, jota uudistettiin menekin varmistamiseksi päältä ja sisältä vuosikymmenen lopulla. Uusien keltaisten Valmetien ja paremmin varusteltujen 03-mallien uskottiin myyvän hyvin, etenkin kun edustus siirtyi Hankkijalle – mutta ihan odotettuihin lukemiin ei päästy. Viimeinen kokonaan suomalaisten suunnittelema mallisto ennen Volvo BM Valmeteja pysyi kuitenkin tilastokärjessä reilulla etumatkalla.
Tilaajalle
Valmet 702 ja paremmin varustettu 703 olivat viimeisiä turbottomia 4-sylinterisiä malleja, uudistettuina versioina niitä tehtiin vain vuoden ajan. Värin lisäksi uutta oli 6 milliä pitkäiskuisempi C-sarjan moottori märillä sylinteriputkilla. Parasta Valmeteissa oli niiden metsäajovalmius – etuakselilla ei ollut vielä minkäänlaista lukkoa, mutta pyörät olivat riittävän suuret, pohja sileä ja maavaraa runsaasti.