50 vuotta lakisääteistä turvallisuutta — heinäkuussa 1969 alkoi uusi traktoriaika, kun kaatumisen kestävät turvaohjaamot ja -kehitykset tulivat pakollisiksi

Kaatumisen kestävät turvaohjaamot tai -kehykset tulivat uusien traktoreiden pakollisiksi varusteiksi heinäkuun alussa 1969. Viljelijät eivät kiitelleet valtioneuvoston päätöstä, eikä siihen alussa ollut syytäkään. Ensimmäiset turvaohjaamot olivat äärimmäisen epämukavia, mutta muutamassa vuodessa niistä kehittyi olosuhteiltaan siedettäviä. Nyt ohjaamot ovat hallintalaitteineen jo todella laadukkaita. Uusille avotraktoreille ei ehkä löytyisi markkinoita edes huomattavalla halpuutuksella.
Tilaajalle
Valmet oli ennakoinut tulevia määräyksiä ja aloittanut suurempien malliensa varustamisen kiinteillä turvaohjaamoilla jo vuodesta -67 alkaen. Valmetin hytti ja muukin ergonomia oli tuolloin omaa luokkaansa, useimmat kilpailijat pääsivät samalle tasolle vasta vuosia myöhemmin. Ohjaamo oli melko hiljainen ja  lämmin, vertaaminen henkilöautoon oli liioiteltua, mutta kuorma-autotasoon päästiin kevyesti. Pienin "isännän työhuoneella" varustettu Valmet 700 oli tuotannossa vuosina 1968–73.