Ensimmäiset portaattomat voimansiirrot tehtiin traktoreihin jo 100 vuotta sitten – tekniikka kyllä toimi, mutta ongelmia oli paljon.

Traktoreita alettiin käyttää hyvinkin monipuolisiin töihin 1920-luvulla, jolloin 2-nopeuksinen vaihteisto ja matalilla kierroksilla pyörinyt moottori eivät enää riittäneet. Lisähaastetta suunnittelijoille tuli voimanottokäyttöisistä työkoneista, joista saatiin täysi hyöty vasta sitten, kun vetotraktorissa oli mahdollisimman monta vaihdetta. Portaattomia voimansiirtoja tehtiin traktoreihin jo 100 vuotta sitten, mutta toimivan systeemin kehittäminen vei vuosikymmeniä.
Tilaajalle
Heider-traktoria tehtiin vuosina 1911–27 USA:n Illinoisissa, viimeiset 11 vuotta valmistajana toimi Rock Island Plow Co, joka siirtyi sittemmin J.I.Case -yhtymän haltuun. Heiderissa oli kitkapyörään ja kahteen kitkalevyyn perustunut voimansiirto, joka mahdollisti portaattoman nopeudensäädön rajoissa 3,6–6 km/h molempiin suuntiin. Hyvin yksinkertaisessa systeemissä oli kuitenkin monta ylitsepääsemätöntä ongelmaa.