Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Asiaa uusista ja käytetyistä traktoreista

Käytettyjen traktoreiden tarjonta markkinoilla riippuu vahvasti uusien traktoreiden myyntiluvuista, mikäli veteraanikalustoa ja ulkomaan tuonteja ei oteta huomioon. Uuden traktorin myötä tullut vaihtokone tienaa leipänsä usein pienemmän tilan ykköskoneena. Käytetty traktori on taloudellinen vaihtoehto etenkin silloin, kun remontteja voidaan tehdä omassa pajassa.

Aina käytetty traktori ei ole vaihtoehto. Tehokkuusvaatimuksien kasvaessa vaaditun tehoista käytettyä traktoria ei välttämättä ole saatavilla, mikä kääntää valinnan uuteen traktoriin. Vaihtoehtoisesti esimerkiksi urakkasopimus asettaa rajoituksia traktorin iälle.

Säntillinen ja ennakoiva huolto auttaa pitämään traktorin toimintakunnossa jopa kymmenien tuhansien käyttötuntien ajan. Traktorin käyttötunnit luotettavuutta ja toimintavarmuutta vaativassa ammattikäytössä ovat kuitenkin rajalliset.

Tilastojen mukaan 1980- ja 1990-luvun traktoreita on käytössä puolet 2000-luvun puolella valmistettuihin traktoreihin verrattuna, vaikka viime vuosituhannen lopulla uusien traktoreiden vuotuiset myyntimäärät olivat selkeästi suurempia – loppuun ajetut koneet poistuvat käytöstä tai maasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tässä lehdessä vertailemme käytetyn traktorin suorituskykyä uuteen traktoriin ja esittelemme myös erään yleisen käytetyn traktorimallin ominaisuuksia ja kommervenkkejä.