ECM 60ZT: Kompakti paketti

ECM 60ZT -kaivinkone sai testeissä huonoimmat pisteet näkyvyysalueestaan.
ECM 60ZT -kaivinkone sai testeissä huonoimmat pisteet näkyvyysalueestaan. Kuva: Timo Rintakoski
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Suurta näyttöpaneelia oli helppo käyttää.
Suurta näyttöpaneelia oli helppo käyttää. Kuva: Arto Turpeinen
Kaivukahvat olivat pitkät ja heppoisen oloiset.
Kaivukahvat olivat pitkät ja heppoisen oloiset. Kuva: Arto Turpeinen
ECM:n mitat
ECM:n mitat Kuva: Arto Turpeinen

ECM kuului maahantuojan vuokrakalustoon ja saapui lähes suoraan työmaalta testattavaksi. Tunteja oli siis hieman kertynyt. Kova käyttö oli jättänyt jo jälkensä puomistoon ja rototilttiin.

ECM:n peräylitys oli telan reunasta sivulle mitattuna ainoastaan 12 cm, mikä oli vertailun pienin lukema. Tämä ei kuitenkaan näkynyt kaatokuormamittauksissa. Tulokset olivat jopa selvästi pitkäperäisempiä koneita paremmat. Lyhytperäisyys näkyy väistämättä myös ohjaamossa: säilytystilaa ei ole nimeksikään. Näkyvyysalue eteen oli mittausten perusteella testin huonoin. Sivupeili oli kuitenkin todella laaja-alainen, ja melutasot ovat yllättävän maltilliset.

ECM oli ainoa kone, joka alkoi vetovoimamittauksissa sutia. Mittaustulos ei olekaan täysin luotettava, mutta lipsuilusta huolimatta vaaka näytti toiseksi parasta tulosta. Myös testikuljettajat arvioivat puskuvoimaa olevan todella rutkasti. ECM kääntyy vaivattomasti, vaikka levyn edessä olisikin reippaasti maamassaa. Voimista huolimatta ajonopeudesta ei kuitenkaan ole tingitty, sillä ECM oli vertailun nopein.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Testikoneen omat kaivukahvat ovat pitkät ja todella laajaliikkeiset. Testikuljettajat ehdottivat ratkaisuksi jopa karojen omatoimista lyhentämistä. Kauhanhallinta onnistuu täsmällisesti, mutta vivut vaikuttavat heppoisen muovisille.

Lyhytperäisyys aiheuttaa väistämättä ahtautta myös moottoritilaan. Pieni pulteilla kiinnitetty sivupelti poistamalla näkymä avartuu huomattavasti. ECM:n virallinen tuotemerkki on Eurocomach, mutta konetta on räätälöity eri markkinoille kahdella nimikkeellä. Ominaisuudet ovat kuitenkin samat.

Yhteensä 599 pistettä

KIITÄMME & MOITIMME:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Lyhyt peräylitys
  • Vetovoima ja ajonopeus
  • Suuri näyttöpaneeli
  • Näkyvyys ohjaamosta
  • Tilanahtaus
  • Heppoisen oloiset kaivukahvat