Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ajoleikkuri huollon huomaan

Ei käynnisty – Ei kulje – Ei leikkaa. Siinä yleisimmät syyt, miksi etenkin yksityiskäytössä olevat ajoleikkurit päätyvät heti ajokauden aluksi pienkonehuoltoon.
Useimmissa ajoleikkureissa vaihteisto on suljettu järjestelmä, ja niihin kuuluvien öljyjen vaihto edellyttää riittävää tietotaitoa.
Useimmissa ajoleikkureissa vaihteisto on suljettu järjestelmä, ja niihin kuuluvien öljyjen vaihto edellyttää riittävää tietotaitoa. Kuva: Pekka Säilä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jos oma aika ei riitä, voi koneen huollon toki jättää alan ammattilaisille – ja ammattilaisen apua tarvitaan, kun kyse on vaativimmista korjauksista. Vaikka perushuolloista selviää ohjekirjaa tutkimalla helposti, ovat useat moottoriin ja voimansiirtoon liittyvät korjaukset ja huollot sen tyyppisiä, että tietämystä ja työkaluja pitää olla kohtalaisen runsaasti. Esimerkiksi pyörälaakereiden rasvaus vaatii hieman enemmän osien irrottelua, vaikka onnistuukin ohjekirjaa tutkimalla.

Sähköisten osien kanssa tulee ajoleikkureiden peruskäytössä harvemmin isompia ongelmia. Yleisimpiä kimurantimpia ongelmakohtia tällä saralla ovat käynnistyksen solenoidit, starttimoottorin toimimattomuus ja sähköiset rajakytkimet. Näissä ongelmissa kannattaa kääntyä pienkonehuollon puoleen, ellei sähkövikojen vianhaku ole ennestään tuttua puuhaa.

Ammattimaisille konehuolloille riittää kuitenkin töitä leikkureiden perushuoltojenkin saralla. Pienkoneiden parissa toimivan huoltomiehen mukaan tietämys teknisistä perusasioista on kaupungistumisen myötä selvästi heikentynyt – onpa bensatankista löytynyt huollon yhteydessä jopa lamppuöljyä.

Huoltoyrityksen palvelut ovat tarpeen erityisesti nelivetoisen voimansiirron huolloissa. Nelivetoiset ajoleikkurit ovat yleistyneet myös yksityiskäytössä. Moni käyttääkin niitä ruohonleikkuun ohella puutarhan yleiskoneina. Nelivetoisissa ajoleikkureissa etu- ja takapään pyörimisnopeuden tarkistaminen on yksi tyypillinen konehuollon tehtävä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Nelivetoiset ajoleikkurit ovat yleistyneet myös yksityiskäytössä. Moni käyttääkin niitä ruohonleikkuun ohella puutarhan yleiskoneina. Nelivetoisissa ajoleikkureissa etu- ja takapään pyörimisnopeudet tarkistetaan usein ensimmäisen määräaikaishuollon yhteydessä.
Nelivetoiset ajoleikkurit ovat yleistyneet myös yksityiskäytössä. Moni käyttääkin niitä ruohonleikkuun ohella puutarhan yleiskoneina. Nelivetoisissa ajoleikkureissa etu- ja takapään pyörimisnopeudet tarkistetaan usein ensimmäisen määräaikaishuollon yhteydessä. Kuva: Pekka Säilä
Ajoleikkurin nelivedon suhdemittauksessa etu- ja takapään pyörimisnopeudet tarkistetaan rullien päällä. Nopeuksien ero kertoo teknisestä ongelmasta, joka pitää korjata. Usein suhdemittaus tehdään ensimmäisen määräaikaishuollon yhteydessä. Tämä ajoleikkuri on huollettavana Woodsman Oy:n huoltotiloissa Espoossa. Yrityksessä huolletaan kaikki pienkoneet, lumilingot, maantiivistäjät, generaattorit ja muut laitteet, jotka käyttävät tunnettujen valmistajien moottoreita. (Briggs & Stratton, Yamaha, Kohler, Honda, LCT, Tecumseh yms.)
Ajoleikkurin nelivedon suhdemittauksessa etu- ja takapään pyörimisnopeudet tarkistetaan rullien päällä. Nopeuksien ero kertoo teknisestä ongelmasta, joka pitää korjata. Usein suhdemittaus tehdään ensimmäisen määräaikaishuollon yhteydessä. Tämä ajoleikkuri on huollettavana Woodsman Oy:n huoltotiloissa Espoossa. Yrityksessä huolletaan kaikki pienkoneet, lumilingot, maantiivistäjät, generaattorit ja muut laitteet, jotka käyttävät tunnettujen valmistajien moottoreita. (Briggs & Stratton, Yamaha, Kohler, Honda, LCT, Tecumseh yms.) Kuva: Pekka Säilä