Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Koealue

Koealue sijaitsee Loimaalla ja sitä hoidetaan paikallisen Novida ammattiopiston (ent. Loimaan maatalousoppilaitos) pelloilla osana Levonmäen maatilan toimintaa. Koealuetta hoidetaan tilan toimintoihin sovittaen ajanmukaisella kalustolla. Viljelykäytäntö noudattaa hyvää ympäristösäädösten mukaista linjaa ja viljelykierto on monipuolinen. Kaikki viljelyyn vaikuttavat hoitotoimet suoritetaan tavalla, joka on tasapuolinen kokeen menetelmille.

Kaikki koekentällä tehdyt mittaukset ja havainnot peilaavat itse viljelymenetelmien välisiä eroja. Kokeen päämenetelmät ovat suorakylvö ja kevytmuokkaus eri variaatioineen, sekä kyntöpohjainen viljely. Mukana on myös ns. Bio-Mix ruutu, joka perustettiin keväällä 2016. Siinä tutkimme, miten 6:n eri alus- ja kumppanikasvin seos vaikuttaa maan rakenteeseen ja kasvukuntoon. Bio-Mix-ruutu palautetaan osaksi muuta kiertoa kaudelle 2019.

Viljelymenetelmäkoe on Koneviesti-lehden, Maatalouden Ammattitapahtumat Tuomas Levomäen ja Erkki Mäkelän, sekä lukuisten yhteistyökumppaneiden yhteistyön tulos. Koordinaattorina toimii Jussi Knaapi.

Jussi Knaapi