Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvon visio: Tulevaisuudessa asiakas maksaa vain käytöstä

Volvolla oli Baumassa ulko- ja sisäosastot, joissa esiteltiin maarakennuskoneita ja kuorma-autoja.

Sisäosastolla oli panostettu sähkökäyttöisiin koneisiin ja sähköisiin voimansiirtoihin, mitä korostettiin sähkökäyttöisen ECR25-kaivukoneen L25-kuormaimen juhlallisella ensiesittelyllä sekä sähkökäyttöisen kuljetuskaluston esittelyllä.

Sähkökoneiden lisäksi Volvo julkaisi hivenen yllättäen myös EC300-kaivinkoneesta hybridiversion. Kone varastoi puomin laskemisesta syntyvää energiaa paineakkuihin, jonka voimalla autetaan moottoria ja hydraulipumppua. Perinteiseen versioon verrattuna polttoainesäästöjen luvataan olevan 12–17 % luokkaa.

Talouden korkeasuhdanne näkyi myös koko Volvo-ryhmän yhtiöiden – Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Trucks ja Volvo Financial Services – tuloksessa, joka nousi viime vuonna kaikkien aikojen ennätykseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koneiden omistamisen merkitys tulee vähenemään, mikä Volvon pääjohtajan mukaan tulee vaikuttamaan myös yritysten tapaan ansaita rahaa. Perinteisellä menetelmällä koneiden rikkoontuminen on tuonut varaosamyynnin ja korjausten kautta tuloja, mutta lähitulevaisuudessa markkinoille tulevissa ansaintamalleissa valmistaja saa tuottoa vain silloin, kun koneet ovat käytössä!

Tulevien vuosien panostukset kohdistuvat 5G-verkon hyödyntämiseen työmaiden ja -työkoneiden ohjausjärjestelmissä. Volvo on yhdessä Ericssonin ja Telian kassa rakentanut ensimmäisen ”5G-työmaaverkon”, joka mahdollistaa työkoneiden automaatti- ja etäohjauksen. Skanskan kanssa toteutettavassa rakennustyömaan pilottiprojektissa on päästy jopa 20 prosentin energiansäästöön, koska työkoneiden käyttöastetta on voitu nostaa vähentämällä odotusaikoja ja tyhjäkäyntiä.