Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Arto Pohto on johtajaksi syntynyt

Arto Pohto syntyi pankinjohtaja perheeseen 50 vuotta sitten Seinäjoella. Hän kävi koulunsa kotikaupungissaan, jossa kirjoitti ylioppilaaksi Seinäjoen Lyseosta 1975. Lukion jälkeen hän kävi kauppaoppilaitoksen ja sen jälkeisen asevelvollisuuden suoritettuaan aloitti opintonsa Vaasan Kauppakorkeakoulussa, josta valmistui kauppatieteiden maisteriksi vuonna 1985.

Opintojensa vielä ollessa kesken häntä houkuteltiin jo mukaan työelämään, esimiesharjoittelijaksi SYP:iin. Oltuaan vasta 28 -vuotias hänet nimitettiin jo SYP:n Jalasjärven konttorin johtajaksi, josta edelleen vastaavaan tehtävään Kauhavan konttoriin.

Arto Pohto kertoo suunnitelleensa itselleen työuraa teollisuuden kansainvälisen kaupan parissa. Toisin kuitenkin kävi, kun SYP oli tarjonnut hänelle ja eräille muillekin kauppatieteiden opiskelijoille aikaistettua työuraa pankkisektorilta. Sittemmin asia kuitenkin loksahti alkuperäiseen suunnitteeseen, kun Jorma Lillbacka tarjosi hänelle talousjohtajan paikkaa menestysfirmassaan. Lillbackan yritys oli tuolloin SYP:n Kauhavan konttorin asiakas. Saman konttorin asiakas oli myös Pellonpaja OY. Molempien mainittujen yritysten taloudellinen tilanne oli luonnollisesti Arto Pohdon tuntema.

Asunto edelleen Kauhavalla

Arto Pohdon perhe asuu Kauhavalla, josta työmatka Ylihärmään on vain 11 km. Viestintäsihteerinä työskentelevän vaimo Pirjon lisäksi perheeseen kuuluvat kaksi aikuista tyttöä ja asevelvollisuuttaan parhaillaan suorittava insinööriopiskelija poika. Tytöistä vanhempi toimii ravintolapäällikkönä ja nuorempi on valmistumassa tradenomiksi tänä vuonna.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Arto Pohto harrastaa musiikkia, hän on pohjimmiltaan todellinen jazz-mies. Hän on mukana nurmolaisessa pikku bändissä, joka heittää vuodessa 2–3 esityskeikkaa. Muutoin musisointi tapahtuu porukan omaksi iloksi. Talvisin Arto Pohto harrastaa hiihtoa ja kesäisin mökkeilyä Virroilla. Mökkeily on hänen mielestään niin fyysisesti kuin psyykkisesti aina rikastuttavaa, kunhan sen pariin vain ehtii.

Varsin pitkään hän oli mukana myös Rotaryklubi -toiminnassa, mutta joutui työkiireitten takia siitä luopumaan. Hyötyäkin siltä ajalta perheelle oli, sillä klubin vaihto-oppilastoiminnan kautta vanhin tytöistä sai vuodeksi opiskelupaikan Brestistä ja tuomisiksi sieltä ranskankielen taidon.

Avaa artikkelin PDF