Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nina Raitanen on uusi toimitusjohtaja

Tieyhdistyksen uusi toimitusjohtaja Nina Raitanen aloitti yhdistyksen palveluksessa viime syksynä. Hänellä on aikaisempien tehtävien ansiosta vahva tausta ja osaaminen niin tietekniikassa, tutkimus- ja tuotekehityksessä kuin alan opetustyössäkin.
Tieyhdistyksen uusi toimitusjohtaja Nina Raitanen aloitti yhdistyksen palveluksessa viime syksynä. Hänellä on aikaisempien tehtävien ansiosta vahva tausta ja osaaminen niin tietekniikassa, tutkimus- ja tuotekehityksessä kuin alan opetustyössäkin. 

Suomen Tieyhdistys nimesi itselleen uuden toimitusjohtajan viime vuonna. Tehtävään valittiin Nina Raitanen, jolla on vankka osaaminen ja kokemus tieasioista, sillä Tieyhdistykseen hän tuli Aalto-yliopiston tietekniikan yliopistolehtorin virasta. Sitä ennen hän oli työskennellyt Destia Oy:ssä t&k-päällikkönä.

Nina Raitasen tullessa uuteen tehtäväänsä oli tienpidon rahoitukseen liittyvä keskustelu juuri kuumimmillaan, sillä hallitus valmisteli tulevaa budjettia. Pitemmällä tähtäimellä Raitanen näkee tienpidon kannalta oleellisena kysymyksenä myös osaavan ja työstään kiinnostuneen työvoiman saamisen alalle.

”Alan kiinnostavuutta olisi saatava lisätyksi nuorten keskuudessa, jotta saisimme enemmän opiskelijoita alalle”, hän sanoo.

Raitanen näkee, että juuri nyt tienpidon tilanne on Suomessa aikaisempaa parempi, sillä hallitus on kiinnittänyt erityistä huomiota tiestöön ja sen ylläpitoon on osoitettu lisää määrärahoja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Hallitus on esittänyt liikenneväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseen rahoitusta seuraavaksi kolmeksi vuodeksi yhteensä 600 miljoonaa euroa, josta tälle vuodelle tulisi 100 miljoonaa euroa. Nyt rahoitustilanne näyttää lupaavalta. Ehdotetulla rahoitustasolla korjausvelan kasvu saadaan hallintaan ja vähenemään. Kyseessä on kuitenkin kertaluontoinen satsaus perustienpitoon. Toivottavasti tälle on jatkoa luvassa myös kolmen vuoden jälkeen”, sanoo Nina Raitanen.

Ilahduttava uutinen oli, että myös yksityisteiden valtionapuun on liikenne- ja viestintäministeriö myöntänyt tälle vuodelle lisärahoitusta 5 miljoonaa aiemman 8 miljoonan euron lisäksi. Tämä rahoitustuen lisä on osa liikenneväylien korjausvelan poistamiseen suunnatusta 600 miljoonasta.

Tieyhdistys on todennut, että toimenpiteistä huolimatta sekä päällystettyjen teiden että sorateiden alimpiin kuntoluokkiin luokiteltujen teiden osuus kasvaa edelleen ensi vuonna. Myös huonoiksi tai erittäin huonoiksi luokiteltujen maantie- ja ratasiltojen määrä kasvaa.

Yksityisteiden rahoituksen osalta tilanne on nyt kuitenkin paljon parempi kuin syksyllä, jolloin pelättiin rahoituksen supistuvan kolmeen miljoonaan euroon. Vielä jokin vuosi sitten summa oli 23 miljoonaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Täytyy muistaa, että yksityisteitä tässä maassa on 350 000 kilometriä, kun pääteitä on 78 000 kilometriä. Yksityisteihin liittyvät asiat koskettavat sitä kautta hyvin monia suomalaisia. Ihmiset asuvat yksityisteiden varsilla tai ne ovat heidän mökkiteitä ja tietysti ne ovat tärkeitä elinkeinoelämälle – varsinkin metsäteollisuuden osalta”, sanoo Raitanen.

Tieyhdistyksen pitkäaikainen toimitusjohtaja Jaakko Rahja jatkaa yhdistyksessä erikoisasiantuntijana. Hänen työnsä painopisteenä on yksityistieasioiden kehittäminen, mikä on lainsäädännön uudistamisen vuoksi erityisen tärkeä osa-alue lähitulevaisuudessa. Tieyhdistyksen toimitusjohtajana Rahja ehti olla 20 vuotta. Suomen Tieyhdistyksellä on noin 3 000 jäsentä, joista kaksi kolmasosaa on erilaisia yhteisöjä kuten yhdistyksiä ja yksityisteiden tiekuntia.