Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rototiltin Baumassa lanseeraama uutuus esillä Mansen Mörinöillä – kauhanpyörittäjään uudet kahvat ja kosketusnäyttö

Rototilt esitteli Baumassa lanseeratun uuden kallistuvan kauhanpyörittäjän, kahvat ja kosketusnäytön, joka mahdollistaa vikadiagnostiikan ja tuen etänä mobiilisovelluksen välityksellä.
Kahvoihin voidaan valita painonappirullayhdistelmiä hiukan työlaitteista riippuen. Rullia voi olla jopa neljä kappaletta kahvaa kohden, jolloin painonapeille on vähemmän tilaa. Kahvan kyljessä oleva pienten painikkeiden paneeli ei ole vielä käytössä.
Kahvoihin voidaan valita painonappirullayhdistelmiä hiukan työlaitteista riippuen. Rullia voi olla jopa neljä kappaletta kahvaa kohden, jolloin painonapeille on vähemmän tilaa. Kahvan kyljessä oleva pienten painikkeiden paneeli ei ole vielä käytössä. Kuva: Eemeli Linna
Pirkkala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rototilt lanseerasi Baumassa uudet RC5- ja RC6-mallit, jotka nyt esiteltiin myös Mansen Mörinöillä. Uutuuksissa on painekompensoitu hydrauliikka, jolloin pyöritystä voidaan tehdä halutulla nopeudella ja kallistaa samalla työlaitetta.

Työlaitteita varten on lisähydrauliikka. Perustiltissä on kaksi lisähydrauliikkaa, jotka antavat kumpikin 100 l/min työlaitteelle. Jos se ei riitä, voidaan esimerkiksi pihdille antaa vain 25 l/min, jolla se toimii, mutta isommasta lisähydrauliikasta saadaan tuolloin 200 litraa. Vaihtoehdot on siis 100 + 100 l/min tai 25 + 200 l/min.

Kolmantena vaihtoehtona on käyttää suurläpivirtausta, joka esiteltiin jo R-sarjan kallistuvissa kauhanpyörittäjissä. Se kytketään suoraan vasaralinjaan ja tulee pyörittäjän läpiviennin ohitse. Siihen voidaan kytkeä suuren virtauksen vaativia laitteita. Tällöin tiltin perustoimintoja varten on oltava erillinen lisähydrauliikka.

Uusi ohjausjärjestelmä tuo mukanaan myös uudet omat ohjauskahvat. Kahvojen juuressa on portaaton asennonsäätö, jolla kahvojen asennon pystyy säätämään halutuksi täysin portaattomasti. Kun kahvan kulma on ergonomisesti hyvä, se lukitaan puristavalla lukituksella paikoilleen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kosketusnäyttö

Laitteen ohjausjärjestelmään kuuluu myös kosketusnäyttö, johon on integroitu kauhalukon käyttö. Niinpä erillistä kauhalukon käyttökatkaisijaa ei enää ole. Jos puomin päässä on pikaliitin, sen lukkoa voidaan myös käyttää kosketusnäytön kautta.

Uudessa Rototilt PC6 kauhanpyörittäjässä on käytetty enemmän putkituksia letkujen sijasta, jolloin linjat saadaan vedettyä siistimmin. Painekompensaatio parantaa laitteen hallintaa ahtaissa työskentelyolosuhteissa ja tarkassa työssä.
Uudessa Rototilt PC6 kauhanpyörittäjässä on käytetty enemmän putkituksia letkujen sijasta, jolloin linjat saadaan vedettyä siistimmin. Painekompensaatio parantaa laitteen hallintaa ahtaissa työskentelyolosuhteissa ja tarkassa työssä. Kuva: Eemeli Linna

Kosketusnäyttöön kuuluu myös etätuki. Koneen omistajalle on tarjolla mobiilisovellus, jolla pystyy ottamaan etäyhteyden Rototiltin tukeen ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Niinpä myös kahvojen vikadiagnostiikka ja kalibrointi voidaan suorittaa etänä normaalien asetusten säätämisten lisäksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY