Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mansen Mörinöillä myös maatalouskoneita esillä – maatalouspuolen tarjonta näkyi maatalouskävijöiden kasvuna

Mansen Mörinät on perinteisesti ollut maarakennuskoneisiin keskittynyt tapahtuma, mutta myös monet muutkin yritykset, kuten maatalouskonekauppaa harjoittavat, osallistuvat tapahtumaan.
Norcar on Hankkijan myynnissä. Pihassa oli näytillä ja koeajettavana sekä perinteistä polttomoottorilla toimivaa että uutta sähkökäyttöistä a60E1-pienkuormainta (keskellä). Meluton ja pakokaasuton uutuus sopii sisätiloihin, rakennustyömaille ja maatiloille. Käyttökuluja laskiessa on muistettava vähäisempi huollon tarve polttomoottoriversioon verrattuna.
Norcar on Hankkijan myynnissä. Pihassa oli näytillä ja koeajettavana sekä perinteistä polttomoottorilla toimivaa että uutta sähkökäyttöistä a60E1-pienkuormainta (keskellä). Meluton ja pakokaasuton uutuus sopii sisätiloihin, rakennustyömaille ja maatiloille. Käyttökuluja laskiessa on muistettava vähäisempi huollon tarve polttomoottoriversioon verrattuna.  Kuva: Seppo Pentti
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maatalousasiakkaita Mörinöillä ei perinteisesti ole ollut yhtä paljon kuin maarakennusalan ihmisiä. Tänä vuonna tapatumassa oli lisääntynyt maatalouskoneiden määrä, mikä sai myös maatalousasiakkaita liikkeelle. Muutamasta yrityksestä kuului kommentteja, jotta maatalousasiakkaita olisi ollut enemmän kuin aikaisemmin.

Maatalouden epävarma tilanne ja rahoittajien tiukentuneet luottopäätökset ovat saaneet vuokratraktoreiden kysynnän voimakkaaseen kasvuun. Ratkaisu on perusteltu, sillä työt ovat sesonkiluonteisia. Vuokraaminen on nyt tullut maan tavaksi myös maataloustraktoreissa. Osasyynä ovat korkeammat korot ja koneiden kohonneet hinnat.

Vuokraus on muuttanut myös urakoitsijan asemaa, sillä töiden vähentyessä vuokrakoneesta pääsee irti. Myös koneiden kunnossapidon riski on ulkoistettu.

Finncont Oy Virroilla valmistaa säiliöitä polttonesteiden varastointiin ja kuljetukseen. Polttonesteiden hinnat ovat vaihdelleet runsaasti parin vuoden aikana. Sopiva ajoitus ja riittävä varastointikapasiteetti tasaa hieman kustannusvaihteluita. Kuvassa on Nafta 6 000, jonka tilavuus on 5 800 litraa ja tyhjäpaino 580 kiloa.
Finncont Oy Virroilla valmistaa säiliöitä polttonesteiden varastointiin ja kuljetukseen. Polttonesteiden hinnat ovat vaihdelleet runsaasti parin vuoden aikana. Sopiva ajoitus ja riittävä varastointikapasiteetti tasaa hieman kustannusvaihteluita. Kuvassa on Nafta 6 000, jonka tilavuus on 5 800 litraa ja tyhjäpaino 580 kiloa.  Kuva: Seppo Pentti
Witraktorin työkonekanta on täydentynyt John Deeren niittomurskaimilla traktorin eteen ja taakse. Takakone voi olla kiinteä tai molemmin puolin niittävä ja murskaava, kuten kuvassa näkyvä C 350 R. Terät ovat pikalukituksella, jolloin niiden vaihto vahingon sattuessa on vaivatonta. Murskaus niiton yhteydessä nopeuttaa kuivumista.
Witraktorin työkonekanta on täydentynyt John Deeren niittomurskaimilla traktorin eteen ja taakse. Takakone voi olla kiinteä tai molemmin puolin niittävä ja murskaava, kuten kuvassa näkyvä C 350 R. Terät ovat pikalukituksella, jolloin niiden vaihto vahingon sattuessa on vaivatonta. Murskaus niiton yhteydessä nopeuttaa kuivumista. Kuva: Seppo Pentti
Salaojitusten kunnossapito pitäisi olla tässä vaiheessa vuotta mielessä. Tomas Kjellman on Homburg-huuhtelulaitteiden maahantuoja. Laitteet voidaan toimittaa perusvarusteisina, mutta työtä helpottamaan voidaan valita erilaisia lisävarusteita. Suutinkärjen seurantaankin on tarjolla laitteita.
Salaojitusten kunnossapito pitäisi olla tässä vaiheessa vuotta mielessä. Tomas Kjellman on Homburg-huuhtelulaitteiden maahantuoja. Laitteet voidaan toimittaa perusvarusteisina, mutta työtä helpottamaan voidaan valita erilaisia lisävarusteita. Suutinkärjen seurantaankin on tarjolla laitteita. Kuva: Seppo Pentti
Pihassa on aamulla vielä hiljaista. E-P:n Kone ja Tarvike on aloittanut Joskinin maahantuojana kahden muun kanssa. Pihassa oli esillä Joskinien lisäksi Maxloadin kuormaimia. Vasemmalla Maxload 950 jossa istutaan koneen eturungolla, ja joka on varustettu jatkopuomilla. Oikealla 955, Z-puomilla varustettu kone, jossa istutaan taka-akselin päällä.
Pihassa on aamulla vielä hiljaista. E-P:n Kone ja Tarvike on aloittanut Joskinin maahantuojana kahden muun kanssa. Pihassa oli esillä Joskinien lisäksi Maxloadin kuormaimia. Vasemmalla Maxload 950 jossa istutaan koneen eturungolla, ja joka on varustettu jatkopuomilla. Oikealla 955, Z-puomilla varustettu kone, jossa istutaan taka-akselin päällä.  Kuva: Seppo Pentti
Turun Konekeskus myy Samin ja Wieskan perälevyjä ja lanoja. Wieskalaisen valmistuspaikka Reisjärvi on mallimerkintä W250JH1. Työleveys on 250 senttiä ja terän korkeus 75 senttiä. Terän kääntö on hydrauliinen, ja rungon käätö on mekaaninen.
Turun Konekeskus myy Samin ja Wieskan perälevyjä ja lanoja. Wieskalaisen valmistuspaikka Reisjärvi on mallimerkintä W250JH1. Työleveys on 250 senttiä ja terän korkeus 75 senttiä. Terän kääntö on hydrauliinen, ja rungon käätö on mekaaninen.  Kuva: Seppo Pentti