Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Masiinamessut 2013, Honkajoki: Suunta ylöspäin

12 000 kävijää ylitti järjestäjien tavoitteen reippaasti. Masiinamessut on reilussa kymmenessä vuodessa vakiinnuttanut paikkansa kesätapahtumien kartalla.
Hiekkalaatikolla kuuluu olla kaivukone. Tämä on valmistettu Takeuchin tehtaalla.
Hiekkalaatikolla kuuluu olla kaivukone. Tämä on valmistettu Takeuchin tehtaalla. 
Finncontin Nafta-Nasun kärsän takaa löytyvät täyttöletkut ja pumput. Finncontin tarjonassa on myös Blue Jerry -säiliö, joita löytyy AdBluen, dieselin ja moottoripolttoöljyn säilömiseen. Ruiskuttajille on tarjolla kasvinsuojeluaineille tarkoitettu kontti sekä  6 000 litran vesisäiliö.
Finncontin Nafta-Nasun kärsän takaa löytyvät täyttöletkut ja pumput. Finncontin tarjonassa on myös Blue Jerry -säiliö, joita löytyy AdBluen, dieselin ja moottoripolttoöljyn säilömiseen. Ruiskuttajille on tarjolla kasvinsuojeluaineille tarkoitettu kontti sekä 6 000 litran vesisäiliö. 
MultaVex Vibra oli messujen mielenkiintoisimpia uutuuksia. Seulakauhan patentoitu tekniikka on kestävä, edullinen ja tehokas erityisesti kivien seulontaan. Seulamalleja on tällä hetkellä neljä. Kauhan erottelu perustuu hydrauliikalla liikkuvaan, avonaiseen ja helposti säädeltävään puikkopohjaan, joka ei rasita itse kaivukonetta tärinällä.  Koneviesti tutustuu laitteeseen tarkemmin kesän aikana.
MultaVex Vibra oli messujen mielenkiintoisimpia uutuuksia. Seulakauhan patentoitu tekniikka on kestävä, edullinen ja tehokas erityisesti kivien seulontaan. Seulamalleja on tällä hetkellä neljä. Kauhan erottelu perustuu hydrauliikalla liikkuvaan, avonaiseen ja helposti säädeltävään puikkopohjaan, joka ei rasita itse kaivukonetta tärinällä. Koneviesti tutustuu laitteeseen tarkemmin kesän aikana. 
Merlon kurottajan puomi yltää 30 metriin (takana). Järeämmän pään kalustoa edusti McCloskeyn murska, jonka omapaino on 23 tonnia.
Merlon kurottajan puomi yltää 30 metriin (takana). Järeämmän pään kalustoa edusti McCloskeyn murska, jonka omapaino on 23 tonnia. 

Jos tämän vuoden Masiinamessuilla halusi tutustua rauhassa 130 näytteilleasettajan tarjontaan, kannatti Honkajoella vierailla perjantaina. Lauantaina messualueella vallitsi jo tungos. Sunnuntaina kävijöitä oli hieman vähemmän.

Honkajoen Pesämäen moottoristadion on masiinajohtaja Jukka Matti-Tuurin mukaan syrjäisestä sijainnistaan huolimatta kehittyvä alue, jossa messutapahtumaa on helppo laajentaa. Honkajokelaiset konefirmat ovat olennainen osa messujen perustarjontaa. Maansiirtokalusto olikin näyttävästi esillä.

2000-luvun alussa Jyvä- ja Konemessuina alkanut tapahtuma saa jatkoa vuonna 2015.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Osa näytteilleasettajista on jo varannut paikkansa kahden vuoden päähän”, Matti-Tuuri kertoo.

Avaa artikkelin PDF