
Me teemme Koneviestiä – tälläinen on Koneviestin toimitus vuonna 2022

KONEVIESTI
- Perustettu vuonna 1952.
- Puolueeton tekninen ammattilehti.
- Toimituksessa 10 henkilöä.
- Valtaosa tilaajista kestotilaajia.
- Lukijoita Suomen joka kolkasta.
- Yli 100 erilaista testiä vuodessa.
Eemeli Linna
Eemeli on päätoimittajavastuussa Koneviestin sisällöistä ja johtaa toimitusta. Hän kirjoittaa hiukan myös itse pääkirjoitustensa lisäksi. Eemeli on maitotilalta lähtöisin, toiminut hetken aikaa projektitutkijana, ja maatalouden konekaupan palveluksessa eri toimijoilla yhteensä yli 13 vuotta. Hän on toiminut myös autojen vähittäiskaupassa ja finanssialalla vakuutusyhtiössä. Koneviestin päätoimittajana Eemeli on ollut nyt kaksi vuotta.
Jyrki Karkinen
Jyrki on toimituspäällikkö, joka koordinoi toimitusprosessia. Hän käsittelee ja oikolukee toimittajien ja avustajien toimittamat aineistot ja löytää tehokkaasti journalistiset ongelmat. Jyrki muistaa hyvin Koneviestin aiemmin julkaistut aineistot. Hän on leppoisa, eikä hötkyile koskaan. Jyrki ajattelee positiivisesti ja toistaa usein, että kyllä tästä selvitään, vaikka välillä olisi kaaos lehden tekemisessä.
Tommi Hakala
Tommi on Koneviestin metsätoimittaja, joka seuraa metsäsektorin kehitystä hyvin tarkkaan ja osallistuu alan keskusteluun aktiivisesti myös sosiaalisessa mediassa. Hän testaa, vertaa ja esittelee uusimmat metsäkoneet, pienkoneet ja -laitteet. Tommi osaa asettaa innovaatiot oikeaan kontekstiin. Hän ajaa tarvittaessa itse metsäkoneita. Tommi luottaa visuaaliseen ennakkosuunnitteluun työssään ja on hyvin suunnitelmallinen ja järjestelmällinen.
Jussi Laukkanen
Jussi Laukkanen on erikoistunut huolto- ja korjaussisältöihin, mutta tuntee myös maarakennus- ja kuljetustekniikkaa. Jussilla on pitkä kokemus toimittajan työstä ja hän osaa lukea hyvin toimitustyön lainalaisuuksia. Jussi kirjoittaa myös historia- ja klassikkosisältöjä, sekä kokoaa Koneviestin vanhoihin arkistoihin nojautuvia sisältöjä. Jussi myös kokoaa nostalgiasisältöjen yhteydessä kerrotut henkilö- ja työmaatarinat menneiltä vuosikymmeniltä.
Seppo Pentti
Seppo Pentti on viimeisimpänä Koneviestissä aloittanut maatalouden konetekniikkaan ja maatalouteen erikoistunut toimittaja. Hän on uskomattoman laajasti verkostoitunut alan ammattilaisten keskuudessa ja seuraa alan kehitystä hyvin aktiivisesti. Seppo osallistuu aktiivisimmin alan tapahtumiin ja ehtii jututtaa kaikki tuntemansa ihmiset. Seppo on hyvin kiinnostunut uusista ratkaisuista ja kokee uusista asioista kertomisen olevan keskeinen osa omaa työtään.
Arto Turpeinen
Arto on Koneviestin maarakennustoimittaja. Hän testaa, vertailee ja esittelee maarakennus- ja kiinteistökoneita sekä ympäristönhoitokoneita. Arto on Koneviestin toimittajista erikoistunut henkilöjuttuihin ja on pohjattoman kiinnostunut ihmisistä työssään. Hän on myös eniten kirjoittanut Alansa Ammattilainen -artikkeleita. Hän ajaa maarakennuskoneita myös itse säännöllisesti. Työtoverina Artolla on aina aikaa kysyä työtovereiden kuulumiset.
Tapio Vesterinen
Tapio on Koneviestin traktoritekniikkaan erikoistunut toimittaja ja toimii traktorivertailuissa ja -testeissä Koneviestin osaajana. Hän tuntee erittäin hyvin myös autotekniikkaa ja tekee huolto- ja korjaustoimenpiteitä harrastuksenaan autoihin ja koneisiin. Tapio kirjoittaa myös yleisteknisiä artikkeleita ja on Tractor of the Year -tuomariston jäsen. Tapio on Koneviestin aforismigeneraattori, jonka hyväntuulisuus ei petä koskaan.
Elina Varpuluoma
Elina työskentelee AD:nä (Art Director) Koneviestin toimituksessa. Hän on vastuussa Koneviestin visuaalisesta ilmeestä ja antaa toimitukselle linjaukset, joiden mukaan toimittajat priorisoivat lehteen kirjoittamansa ja keräämänsä aineistot, kuten tekstit, kuvat, taulukot ja graafit. Elina on suoraluonteinen Etelä-Pohjalainen ja sanoo asiat niin kuin ne ovat. Hän on myös aina aurinkoinen, kiireen määrästä riippumatta.
Miia Utriainen
Miia vastaa verkkotuottajana Koneviestin verkkosivujen julkaisuista ja aikatauluista. Hän ohjeistaa toimittajia verkkoympäristön lainalaisuuksiin ja huolehtii, että ennen aineiston julkaisua kaikki tarvittavat elementit ja detaljit ovat paikoillaan. Hän huolehtii myös Koneviestin sosiaalisen median kanavista. Miia toimii Koneviestin verkkoympäristön kehittäjänä yhteistyössä Viestimedian palvelukehityksen kanssa. Miia on kärsivällinen ja hyväntuulinen työtoveri.
Jukka-Pekka Lindbäck
JP tekee media-assistenttina lehden taittoa, kuvankäsittelyä, graafeja ja taulukoita. Hän myös kuvaa itse aktiivisesti Koneviestin videosisältöjä, sekä editoi niitä. JP:n käsialaa ovat käytännössä kaikki Koneviestin tulevien lehtien videokatsaukset sekä Koneviestin tekemät haastattelut, sekä niiden editoinnit. JP on aina hyväntuulinen, suhtautuu asioihin rakentavasti ja viljelee hyväntahtoista huumoria työilmapiirin parantamiseksi.
Koneviestin muut tekijät
Koneviestillä on noin kymmenkunta vakituista avustajaa, joilla jokaisella on erityisalansa.
Eläkkeelle siirtynyt päätoimittaja Uolevi Oristo kokeilee edelleen eniten maatalouden työkoneita, traktoreita ja puimureita, ja kirjoittaa niistä sekä muista ajankohtaisista maatalousaiheista.
Kimmo Kotta kirjoittaa historia- ja nostalgiasisältöjä ja tekee lehden loppuun weteraanit. Jussi Knaapi on agronomisen osaamisen ja maaperätieteen erikoistoimittaja. Timo Rintakoski kirjoittaa hyötyajoneuvoista, maarakennus- ja kiinteistökoneista. Seppo Nykänen kirjoittaa kelkoista, mönkijöistä, sekä testaa ja esittelee paalaimet urakoitsijan kokemuksella. Eino Kuhmonen on korjaamoyrittäjä, jolla on koneurakoitsijakokemusta. Hän kirjoittaa huolto- ja korjaussisältöjä.
Muita vakituisia avustajia ovat, Matti Turtiainen, Marko Taavila, Heikki Haapakoski, Antti Linna, Visa Vilkuna ja Jan-Anders Lindfors. Kolumnisteja ovat Erkki Holma, Simo Jaakkola ja Timo Oksanen.
Koneviestin mediamyynnistä vastaa pääasiassa Väinö Keto. Lehden tekoon ja mediamyyntiin osallistuu myös lukuisa joukko muita Viestimedian ammattilaisia.
Osaston luetuimmat
- Tayga-moottorikelkat - Suoraan Volgan rannalta
- Agritechnicassa metsävarusteet vähissä, mutta bioenergian tarjonta monipuolista
- Mantsinen-nosturit tunnetaan paitsi suorituskyvystään myös energiatehokkuudestaan – Mikko Mantsinen esittelee materiaalinkäsittelynostureiden tekniikkaa
- Kaikkiruokainen kotimainen - Vanhat Valmetit ry 10 vuotta
- Hyötykelkat pitäneet tehtaan Suomessa - Lynx 50 vuotta
- Patu – isältä pojalle
- Valtran Suolahden tehtaalla tuotantoa kehitetään portaittain, jotta tuotantomääriä saadaan kasvatettua – yhden traktorin valmistusaika on noin kahdeksan tuntia