Koneviestin juhlavuonna on keskitytty ydinsisältöihin, joita on tehty paljon – vuosi 2023 tuo mukanaan muutoksia

Juhlavuosi toi paljon sisältöä Koneviestiin. Koneklassikot-kirja helpotti nostalgiannälkäisiä kestotilaajia, ja teos tulee myös yleiseen myyntiin. Ensi vuodelle on edelleen muutoksia tiedossa. Koneviestin jatkaa ydinsisällöllä.
”Tänä juhlavuonna Koneviestin sivumäärä tulee olemaan lähes 15 % edellisvuosia suurempi”, kertoo päätoimittaja Eemeli Linna. Kuvituskuva.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

On Koneviestin 70-vuotisen historian juhlavuosi. Vuosi alkoi päätöksellä keskittyä Koneviestin ydinsisältöihin, mikä tarkoitti Koneklassikot-lehden lakkauttamista ja monivuotisen yhteistyön päättymistä Bioenergia-lehden kanssa.

Toimitukselle se tarkoitti lisää vertailuja, testejä, esittelyjä, sekä huolto- ja korjaussisältöjä. Kuitenkaan vanhoja koneita kaipaaviakaan ei unohdettu. Kestotilaajille toimitettiin elo-syyskuulla Koneklassikot-kokoomateos, joka antoi mahdollisuuden käsitellä laajoja kokonaisuuksia lehteä perusteellisemmin. Uusi Koneklassikot-kirja tulee verkkoon myyntiin konemessujen jälkeen.

Nyt juhlavuonna Koneviestin sivumäärä tulee olemaan lähes 15 % edellisvuosia suurempi. Lehdessä Konevertailun taulukoita on myös korvattu toimituksellisella aineistolla, koska taulukot toimivat parhaiten verkossa.

Ensi vuonna Koneviesti ilmestyy 16 kertaa nykyisen 18 sijasta. Toiveita harvemmasta ilmestymistahdista on kuultu lukijoilta. Julkaisutahti harvenee kesällä, jolloin lehdet ovat reilusti tuhdimpia. Toimitukselle se antaa mahdollisuuden tehdä perusteellisempaa sisältöä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aineistoa on yhtä paljon kuin aiempina vuosina. Vuosikerran hinta ei nouse vuodenvaihteessa lainkaan, vaikka kuluvan vuoden aikana esimerkiksi paperin hinta on noussut merkittävästi.

Ensi vuonna Koneviestin arkistoon lisätään entistä vanhempia vuosikertoja ja arkistojen toiminnallisuutta kehitetään, jotta voidaan palvella entistä paremmin kirjautuneita lukijoita. Tällä hetkellä arkisto ulottuu vuoteen 2006 saakka.

Kokonaisuutena Koneviestin menestyksen kuitenkin ratkaisee, miten toimitus pystyy kohtaamaan ja käymään aitoa vuorovaikutusta koneiden kanssa toimivien ihmisten kanssa. Koneviestin tulee saada aikaan yhteisö, joka luo hyvinvointia ja taloudellista menestystä kaikille osapuolille. Asia on erityisen tärkeä, kun yhteiskunnassa monet totutut rakenteet ovat mullistusten kohteena.

Nähdään Helsingin Konemessuilla Koneviestin osastolla!