Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Näin sujuu konekerhon tervan teko retorttilla – ”Minkä teet, tee se tervan kanssa”

Kotitarvetervan poltto kuuluu pieksämäkeläisen konekerho Hurrauttajien lukuisiin toistuviin aktiviteetteihin. Kokonaisen vanhan ajan tervahaudankin tekemiseen ja polttamiseen löytyisi tiedot ja taidot, mutta toistaiseksi on tyydytty paljon nopeampaan retorttiin.
Tilaajalle
Tervaretortti koostuu tislauskuvusta, metallipohjasta, lauhdutusputkesta ja keräysastiasta, eli systeemi on jokseenkin sama kuin pontikkapannussa, mutta tässä pelataan huomattavasti kovemmilla lämpötiloilla. Viina höyrystyy 78 asteessa, mutta terva alkaa irrota kuivatislattavasta puusta vasta jossain 270 asteessa ja paljon hitaammin.