Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Bioenergian kevätseminaarissa käsiteltiin bioenergiaa, huoltovarmuutta ja hiilensidontaa

Metsähake, turpeen rooli, peltobioenergia. Siinä kuumia aiheita Bioenergia ry:n kevätseminaarista.
Kuiviketurve on Suomen kotieläinsektorin vahvuus, kertoi Mari Lukkariniemi (MTK). Se mahdollistaa esimerkiksi antibioottivapaan siipikarjatuotannon. Suomen Turvetuottajien Hanna Haavikko totesi saman ja alleviivasi, että ilman energiaturpeen tuotantoa ei kasvu- ja kuiviketurvettakaan saada kysyntää vastaavasti.
Kuiviketurve on Suomen kotieläinsektorin vahvuus, kertoi Mari Lukkariniemi (MTK). Se mahdollistaa esimerkiksi antibioottivapaan siipikarjatuotannon. Suomen Turvetuottajien Hanna Haavikko totesi saman ja alleviivasi, että ilman energiaturpeen tuotantoa ei kasvu- ja kuiviketurvettakaan saada kysyntää vastaavasti.  Kuva: Jussi Knaapi
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Poliittisen debatin kulkiessa omia latujaan, on alan toimijoilla käytännössä vastuu, että valtakunnassa riittää energiaa lämmitykseen ja siihen liittyen myös sähköntuotannon ja liikenteen tarpeisiin!

Bioenergia ry:n kevätseminaari (18.4.2023) nosti jälleen esiin monta painavaa asiaa. Uhkakuva on, jos seuraava talvi onkin kylmä, mistä silloin saadaan riittävästi metsähaketta lämpölaitoksiin?

Onneksi Huoltovarmuuskeskus on aktivoinut energiaturpeen varmuusvarastojen ylläpitoa. Kannattaa myös muistaa, että Suomi on bioenergian käytön huippumaa. Uudistuvan energian osuus on jo 43,9 % (2020), kun EU-alueella ollaan vasta 22 prosentissa.