Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sanyn maarakennuskoneiden maahantuonti on toistaiseksi loppunut

Pääomasijoittajayritys Boreo toteuttaa pääoman tehokkuuteen tähtäävää strategiaansa luopumalla Sany-kaivinkoneliiketoiminnasta Suomessa ja Ruotsissa
Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Boreo Oyj ja Sany Europe GmbH ovat sopineet Suomen ja Ruotsin maanrakennuskoneiden jakelusopimusten päättämisestä. Sopimuksen päättämisellä ei ole vaikutusta Sany-maanrakennuskoneiden jakelijana Virossa toimivan Boreon konserniyhtiön HM Nordic Oü:n toimintaan.

Luopuminen on seurausta Sanyn:n suunnitelmista uudelleenorganisoida Pohjoismaiden toiminnot ja Boreon syyskuussa 2022 julkaistusta strategiapäivityksestä sekä asetetuista uusista taloudellisista tavoitteista.

”Tavoitteemme on omistaa yhtiöitä, joilla on potentiaalia tuottaa tasaista tuloskasvua houkuttelevilla pääoman tuottotasoilla. Näemme Sany-tuotteille kysyntää Suomen ja Ruotsin markkinoilla, mutta liiketoiminnan kasvu vaatii merkittäviä investointeja, eikä siten täytä liiketoiminnoilta edellyttämäämme tuottovaatimusta,”, sanoo Boreon toimitusjohtaja Kari Nerg.

Koneviestin tietojen mukaan uusi Sany on edelleen kiinnostunut Suomen markkinoista ja uusi maahantuoja on etsinnässä. Ratkaisuja tehtäneen jo kuluvan vuoden aikana. Välivaiheessa Sanyn jälkimarkkinat hoitaa Tornokone Oy.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY