Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: Suuntaporaus on tarkkaa työtä – katso, miten poraus tehdään Vermeer Navigator -suuntaporakoneella

Suuntaporaus on vaihtoehto, kun kaapeli, viemäri tai vesijohto pitäisi saada maan alle, mutta kaivaa ei voi tai oikein voisi. Suuntaporaukseen tarvitaan tilaa ja huolelliset valmistelut. Maan alla olevilta yllätyksiltä ei voida välttyä, kun maan alle laitetuista rakenteista ei aina etukäteen ole täyttä varmuutta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vermeer D23X30 3S Navigator on tela-alustainen suuntapora. Porausyksikköä liikutetaan kauko-ohjaimella teloilla itsenäisesti alas lavalta ja sopivaan porauspaikkaan. Kauko-ohjaimen kanssa kuljettaja voi seurata koneen liikkeitä tarkasti. Kun kone on oikeassa paikassa, kone ankkuroidaan maastoon edessä olevilla tukitassuilla, jotka painuvat maahan. Voimakoneena on Deutzin 100-hevosvoimainen moottori.

Moottori pyörittää hydrauliikkaa. Hydraulimoottori pyörittää poraa jakäyttää koneistoa, jolla syötetään esimerkiksi porakankia, leukoja jne. Porari ohjaa hydrauliikalla koko poraamista.

Yksittäisen porakangen pituus on 305 senttiä ja niitä syötetään yksitellen kasetista, jossa on kankia reilun 100 metrin poraukseen. Tarvittaessa otetaan käyttöön toinen kasetti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Porakankien sisällä liikkuu paineistettu porausneste. Neste paineistetaan ensin samalla laitteella, jolla neste sekoitetaan. Porausyksikössä nostetaan painetta ja porari syöttää bentoniittia sisältävää nestettä haluamaansa määrän. Nestettä syötetään vähintään kolme kertaa se tilavuusmäärä, mitä on reiässä poistettavaa maamassaa.