Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Konekorjaaja Hannu Parviaisen YouTube-kanavalla on yli 24 000 seuraajaa – ”Ihmisiä kiinnostaa aito tekeminen”

Pajamies Hp eli Hannu Parviainen on tunnettu paitsi työn laadustaan myös YouTube-kanavastaan. Parviainen videoi työntekoaan lähes päivittäin reilulle 24 000 seuraajalleen.
Pajamies Hp eli Hannu Parviainen esittelee omaa työskentelyään YouTube-kanavallaan.
Pajamies Hp eli Hannu Parviainen esittelee omaa työskentelyään YouTube-kanavallaan. Kuva: Matti Turtiainen

Hannu Parviainen:

  • 49-vuotias korjaamoalan yrittäjä
  • Yhden miehen yritys Parviaisen konepaja on toiminut vuodesta 1997 lähtien
  • Asuu ja työskentelee Nilsiässä Kinahmin kylällä
  • Kuvaa videoita YouTubeen omalle Pajamies Hp -kanavalleen
  • Yli 24 000 seuraajaa

Töitä on jonoksi asti, mutta Nilsiän Kinahmin kylällä asuva ja työskentelevä Hannu Parviainen ehtii tovin tarinoimaan työpäivän lomassa. Talvi on helmikuussa kovimmillaan, ja korjaamohallissa on työn alla aiheeseen sopivasti hakkeensyöttölaitteisto.

Parviaisella on pihapiirissään kompaktin kokoinen, mutta hyvin varusteltu paja. Keskeinen työkalu on plasmaleikkuri. ”Tämä on tärkein värkki. Leikkaan tällä muillekin tilattuja osia”, Parviainen esittelee.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kiinalaisvalmisteinen plasmaleikkuri on kokenut vähän faceliftiä Parviaisen käsissä, ja nuuka savolainen ottaa energiasyöpöstä leikkurista kaiken irti. Teknisten parannusten lisäksi Parviainen on rakennellut leikkurin poistoilmapuolelle lämmönvaihtimen, jolla plasman tuottamaa lämpöä pystytään hyödyntämään hallin lämmityksessä.

Lähes kaikkea korjataan

Hannu Parviaisen työpäivä rakentuu pääasiassa maatalous- ja metsäkoneiden korjauksesta. Nilsiän ja naapuripitäjien viljelijät arvostavat monitaitoista ammattilaista, joka ei työtä säikähdä.

”Kaikkea korjaan, mitä tuodaan. Mutta kännyköitä en korjaa”, Parviainen naurahtaa. ”Nyt on ollut hydraulisylinterin männänvarren korjauksia yllättävän paljon. Syksyllä piti jo ottaa männänvartta kahden ja puolen metrin salkona hyllyyn.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Parviainen tunnetaan nykyisin myös ahkerana tubettajana. Pajamies Hp:n YouTube-kanava on reilussa vuodessa saanut reilut 24 000 seuraajaa.

Mistä idea tubettamiseen lähti?

”Kännykkää tulee räplättyä enemmän tai vähemmän, niin ajattelin, että eikö sitä voisi samalla tehdä jotain hyödyllistäkin”, hän naurahtaa.

Nopeasti ja tehokkaasti

Pajamies luottaa videotuotannossaan yksinkertaisuuden voimaan. Yrittäjän menestyksen avain on tunnetusti tehokkuus ja sitä Parviainen painottaa videoinnissakin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Kuvaan GoProlla, ilman mitään ulkoisia mikrofoneja tai hienouksia. Videon editoin kännykällä, joten sen voi tehdä vaikka kaupan parkkipaikalla autossa istuen”, hän sanoo.

Tubettaminen alkoi reilu vuosi sitten ja Ensiaskel tubettamiseen -video on päivätty 25.10.2020. Seuraajia alkoi kertyä nopeasti. ”Ensimmäinen 15 000 tuli yllättävän nopeasti ja ensimmäisenä vuonna meni 20 000 rikki”, Parviainen sanoo.

Omat työtavat esillä

Pajamiehen kanava elää elämänmakuisesti ja teeskentelemättä hetkessä. Videot ovat tuoreita, kun ne julkaistaan viimeistään kuvausta seuraavana päivänä, useimmiten jo samana päivänä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Parviainen sanoo haluavansa esitellä kanavallaan omia työskentelytapojaan, jotka joskus poikkeavat totutuista. ”Kun en ole mitään kouluja käynyt viljelijä-koneenkorjaaja-koulutuksen lisäksi, niin nämä työtavat ovat joskus vähän erikoisia. Itsekseni olen monta juttua opetellut.”

Todennäköistä on, että kanavan seuraajat ovat suurimmaksi osaksi aktiivisia tekijöitä tai ainakin tekemisestä kiinnostuneita, Parviainen arvelee.

”En oikein osaa sanoa, mikä ihmisiä tässä kiinnostaa. Ehkä se on tämä aito tekeminen. Nykyäänhän katsotaan mieluummin televisiosta, kun joku tekee, kuin että tehtäisiin itse. Tämä taitaa olla sitä viihdettä, mitä ihmiset nykyisin haluavat.”