Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Alkuperäinen vai tarvikehihna ajoleikkuriin?

Uutta ajoleikkurin hihnaa hankittaessa on tehtävä valinta, mistä ja minkälaisen hihnan ostaa. Vaihtoehtoja ovat alkuperäinen valmistajan varaosana myytävä hihna, tarvikkeena myytävä mallikohtainen hihna tai vanhan hihnan mittojen perusteella valittu vastaavin mitoin ostettava hihna.
Kiilahihna ei saa olla liian kireä eikä missään tapauksessa liian löysä. Oikeanpituinen hihna ei aiheuta ylimääräistä värinää.
Kiilahihna ei saa olla liian kireä eikä missään tapauksessa liian löysä. Oikeanpituinen hihna ei aiheuta ylimääräistä värinää. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Varmaan monet näkevät asian niin, että sopivan hihnan voi saada valitsemalla minkä tahansa edellä mainituista vaihtoehdoista. Niin varmasti voikin, mutta asiaan on syytä paneutua tarkemmin.

Mallikohtainen tarvikehihna on parhaimmillaan täysin alkuperäistä vastaava varaosa. Toisaalta siinä on saatettu käyttää materiaaleja, jotka eivät ole sopivia leikkurikäytössä. Esimerkiksi tavanomaisen kiilahihnan kumimateriaalin lämmönkesto ei välttämättä riitä leikkurin voimansiirrossa. Ajoleikkureiden voimansiirto asettaa hihnalle myös sellaisia vaatimuksia, joihin tavanomaisia kiilahihnoja ei ole suunniteltu.

Leikkuulaitteen liike pystysuunnassa johtaa siihen, että koneen ja leikkuulaitteen puolella sijaitsevat pyörät eivät ole kaiken aikaa samassa linjassa. Tämän lisäksi ajoleikkureiden kiristinmekanismi toimii niin, että toinen kiristimen pyöristä painaa hihnaa sen selkämyksestä, mikä myös poikkeaa tavallisista hihnakäytöistä. Suurin riski epäonnistua on valita hihna pelkästään mittojen perusteella. Normaalisti hihnoja on saatavilla tietyin mittavälein ja toivottu hihnan pituus saattaa jäädä kahden vaihtoehdon väliin. Ajoleikkureiden hihnavälityksissä ei ole varsinaista hihnan pituuden mukaan tehtävää säätöä. Kireys säätyy kiristimen avulla, jolloin hihnan pituuden tulee olla juuri oikea.

Voimakkaasti vaihtelevassa kuormituksessa hihnan tulee selvitä myös hetkellisestä lämpökuormasta. Tarvikehihnan kumimateriaali ei välttämättä ole valittu tämän tyyppistä käyttöä ajatellen. Kuormituksen kasvaessa hihna tarttuu liian voimakkaasti hihnapyörän kiilauraan.
Voimakkaasti vaihtelevassa kuormituksessa hihnan tulee selvitä myös hetkellisestä lämpökuormasta. Tarvikehihnan kumimateriaali ei välttämättä ole valittu tämän tyyppistä käyttöä ajatellen. Kuormituksen kasvaessa hihna tarttuu liian voimakkaasti hihnapyörän kiilauraan. Kuva: Valmistaja
Vanhan hihnan pituuden perusteella haettu hihna ei välttämättä ole tarkalleen alkuperäisen hihnan pituinen. Melko pieni pituusero voi aiheuttaa, joko liian suuren kiristymisen tai hihnan jäämisen löysäksi.
Vanhan hihnan pituuden perusteella haettu hihna ei välttämättä ole tarkalleen alkuperäisen hihnan pituinen. Melko pieni pituusero voi aiheuttaa, joko liian suuren kiristymisen tai hihnan jäämisen löysäksi. Kuva: Valmistaja
Liian pieniprofiilinen tai kulunut kiilahihna pääsee kantamaan hihnapyörän uran pohjasta. Tämän seurauksena hihnan ja pyörän välinen kitka jää murto-osaan tarkoitetusta. Hihna mitä todennäköisimmin luistaa ja kuumenee.
Liian pieniprofiilinen tai kulunut kiilahihna pääsee kantamaan hihnapyörän uran pohjasta. Tämän seurauksena hihnan ja pyörän välinen kitka jää murto-osaan tarkoitetusta. Hihna mitä todennäköisimmin luistaa ja kuumenee. Kuva: Jussi Laukkanen