Kertaus viime vuoden PM-kisojen kulkuun

Suomea edustivat Lillehammerissa 21.–22.7.2017 järjestetyssä kilpailussa Jarmo Laatikainen, Jukka Perämäki ja Juho Paananen, sekä U24-sarjassa Juho Tähkänen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Moottorisahauksen PM-kilpailuun Norjaan oli tullut Pohjoismaiden lisäksi joukkueet myös Saksasta, Itävallasta, Italiasta ja Hollannista. Ammattilaisten lisäksi kisassa oli juniorien (U24 eli alle 24-vuotiaat) ja naisten sarja.

Laserkaato ja joukkuekilpailu perjantaina

Perjantaina oli kaato kentällä. Alunperin sen piti olla pystyyn laitetuilla paaluilla, mutta joukkueiden tultua paikalle järjestäjät ilmoittivat, että osio kisataan vajaan metrin pölleillä, jotka on kiinnitetty telineeseen. Kaatotarkkuuden mittaus tehtiin laserilla. Kaikilla Suomen kilpailijoilla tarkkuus oli kymmenen sentin sisällä, eikä kantovirheitä tullut. Ensikertalainen Juho Tähkänen teki rauhallisesti hyvät sahaukset ja yliaikaa tuli neljä sekuntia. Erot olivat pieniä ja Jukka oli vain viiden sentin kaatopoikkeamalla 11. Suomen joukkue oli hyvissä asemissa kaadon jälkeen taistelemaan Pohjoismaiden mestaruudesta.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä piti suorittaa Relay Race -viesti, mutta norjalaiset olivat vaihtaneet sen ketjunvaihto cup-kisaan, josta paras pääsi jatkoon. Kaikki suomalaiset pääsivät karsinnasta jatkoon. Semifinaaliin saakka pääsi Jukka Perämäki. Valitettavasti hän joutui taipumaan, kun vastukseksi tuli yksi maailman nopeimmista – eli Norjan Ole Kveseth, joka vaihtoi ketjun nopeimmillaan aikaan 7,45 sekuntia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lauantaina kenttätehtävät

Loput kenttätehtävät kisattiin lauantaina. Ketjun vaihdossa Juhoilla aika oli normaalisuoritukseen verrattuna hieman heikompi, mutta kenellekään ei tullut virheistä pistemenetyksiä. Altapäältä-sahauksessa suomalaisten tulokset olivat lähellä normaalia lukuun ottamatta Jarmoa, jolla ensimmäiseen pölliin tuli kulmaa ja kynnystä. Juho Tähkänen oli juniorisarjassa toinen, mikä on hyvä sijoitus aloittelijalle.

Tarkkuuskatkaisussa Juho Paananen ja Jukka Perämäki tekivät hyvät tulokset, mutta Jarmo Laatikaisella toisella pöllillä ketju raapaisi vaneria, mikä pudotti Suomen joukkuepisteitä. Tosin Norjalla ja Ruotsillakin oli tullut virheitä ja Norjan kanssa oltiin ennen oksien karsintaa pisteissä lähekkäin.

Lopulliset sijoitukset ratkaistiin karsinnassa. Siinä Jukka Perämäki teki virheettömän karsinnan ja PM-kulta ratkesi hänen hyväkseen, kun Ole Kvesethiltä jäi yksi oksantynkä. Muille suomalaisille tuli joitakin tynkiä ja runkovaurioita, mikä pudotti Suomen joukkueen hopealle Norjan jälkeen Ruotsin jäädessä pronssille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ari Rautio