Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sähkökäyttöinen pienkuormaaja

Weidemann eHoftrac on ensimmäinen täysin sähkökäyttöinen pienkuormaaja, joka perustuu valmistajan 1160-malliin. Käyttövoimansa konseptimalli saa 400 kiloa painavasta lyijyakkupaketista. Akkujen maksimijännite on 48 volttia ja varastointikapasiteetti 240 Ah. Täydet akut riittävät työstä riippuen kahdesta neljään tuntiin, latausaika on kuudesta kahdeksaan tuntiin.

Sähkökäyttöisyys ei vaikuta koneen normaaleihin toimintoihin, hallintalaitteet ja käyttö vastaavat polttomoottorikäyttöistä versiota, myös kaikki normaalit työ- ja lisälaitteet sopivat sähkökäyttöiseen malliin.

Sähkökäyttöisyyden hyödyt tulevat parhaiten esille sisätiloissa työskenneltäessä: pakokaasut ja melu eivät vaikuta kuljettajaan tai eläimiin. Konsepti kiinnostanee myös herkkien tuotteiden, esimerkiksi kasvisten varastoijia ja teollisuutta.

Uutuus on suunnattu erityisesti Keski-Euroopan tiloille, joissa on omaa sähköntuotantoa. Sähkökäyttöisyydestä syntyvä energiansäästö on huomattava. Sähkömoottoreiden hyötysuhde on ratkaisevasti polttomoottoria parempi, myös voimansiirron muuttuminen sähköiseksi sekä perinteisen jäähdytysjärjestelmän puuttuminen parantavat energiatehokkuutta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tapio Vesterinen

Avaa artikkelin PDF