Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Manitoun myyntikanavat Suomessa

Manitoun tuotteiden maahantuontia on jaettu Suomessa useammalle koneliikkeelle. Manitoun omistuksessa olevilla tuotemerkeillä Gehl ja Mustang on luonnollisesti myös omat maahantuojat. Myös päätuotemerkki Manitou on jaettu kolmen maahantuojan kesken siten, että eri yritykset vastaavat eri asiakasryhmistä.
Manitou uudisti MLT-malliston muutama vuosi sitten kokonaan. Uusin tulokas NewAg-mallistoon on MLT 730. MLT (Manitou Loading Telescopic) on suunniteltu nostamisen lisäksi myös kuormaamiseen. Koneessa on kuormaustehoa, nopea työhydrauliikka ja hyvät veto-ominaisuudet. MLT 730-115 V CP on kompaktin luokan kurottaja, joka varustettu muun muassa suuntaa vaihtavalla tuulettimella, puomiston jousituksella, automaattisella pyörien kohdistuksella ja automaattisella ilmastoinnilla. Kurottajan nostokyky on 3 000 kg, nostokorkeus 6 850 mm, moottori: Deutz TCD 3.6 l, 85 kW ja voimansiirto M-Varioshift, 38 km/h. (Kuva: MN-Lifttek Oy)
Manitou uudisti MLT-malliston muutama vuosi sitten kokonaan. Uusin tulokas NewAg-mallistoon on MLT 730. MLT (Manitou Loading Telescopic) on suunniteltu nostamisen lisäksi myös kuormaamiseen. Koneessa on kuormaustehoa, nopea työhydrauliikka ja hyvät veto-ominaisuudet. MLT 730-115 V CP on kompaktin luokan kurottaja, joka varustettu muun muassa suuntaa vaihtavalla tuulettimella, puomiston jousituksella, automaattisella pyörien kohdistuksella ja automaattisella ilmastoinnilla. Kurottajan nostokyky on 3 000 kg, nostokorkeus 6 850 mm, moottori: Deutz TCD 3.6 l, 85 kW ja voimansiirto M-Varioshift, 38 km/h. (Kuva: MN-Lifttek Oy) Kuva: Valmistaja
MN-Lifttekin Manitou-mallistoon kuuluvat maastokelpoiset trukit. Manitou MC 18-4 D -maastotrukin voi sanoa olevan suora perillinen Marcel Braudin 60 vuotta sitten valmistamalle ensimmäiselle MC-mallille, joka perustui silloin maataloustraktoriin. Nyt Manitou on suunnitellut uuden MC:n, joka vastaa tämän päivän tarpeita ja vaatimuksia. MC18 on kompakti maastokelpoinen trukki, joka kulkee parhaimmillaan 25 km/h. Kuten Manitoulta on totuttu, myös MC18 on saatavilla sekä kaksi- että nelipyörävetoisena. Kuvan kone on lämpimällä umpiohjaamolla, mutta saatavilla on myös avo-ohjaamo. Kurottajan nostokyky on 1 800 kg, nostokorkeus 5 500 mm, moottori Kubota 26,5 kW ja voimansiirto hydrostaattinen.
MN-Lifttekin Manitou-mallistoon kuuluvat maastokelpoiset trukit. Manitou MC 18-4 D -maastotrukin voi sanoa olevan suora perillinen Marcel Braudin 60 vuotta sitten valmistamalle ensimmäiselle MC-mallille, joka perustui silloin maataloustraktoriin. Nyt Manitou on suunnitellut uuden MC:n, joka vastaa tämän päivän tarpeita ja vaatimuksia. MC18 on kompakti maastokelpoinen trukki, joka kulkee parhaimmillaan 25 km/h. Kuten Manitoulta on totuttu, myös MC18 on saatavilla sekä kaksi- että nelipyörävetoisena. Kuvan kone on lämpimällä umpiohjaamolla, mutta saatavilla on myös avo-ohjaamo. Kurottajan nostokyky on 1 800 kg, nostokorkeus 5 500 mm, moottori Kubota 26,5 kW ja voimansiirto hydrostaattinen. Kuva: Valmistaja
Koneviesti koeajoi NewAg-maatalouskurottajamallistoon kuuluvan MLT 741-140V+:n tämän vuoden alussa (KV 4/2018). Koneen suurin nostokorkeus on 6,9 metriä. MLT 741-140V+ -kurottajissa hyödynnetään portaatonta M-Vario Plus -voimansiirtoa, ja huippunopeus on 40 km/h. Kaikissa uusia NewAg-kurottajissa on Deutzin 3,6 litrainen 4-päästötason moottori. Tämä malli kuuluu Hankkijan valikoimiin.
Koneviesti koeajoi NewAg-maatalouskurottajamallistoon kuuluvan MLT 741-140V+:n tämän vuoden alussa (KV 4/2018). Koneen suurin nostokorkeus on 6,9 metriä. MLT 741-140V+ -kurottajissa hyödynnetään portaatonta M-Vario Plus -voimansiirtoa, ja huippunopeus on 40 km/h. Kaikissa uusia NewAg-kurottajissa on Deutzin 3,6 litrainen 4-päästötason moottori. Tämä malli kuuluu Hankkijan valikoimiin. Kuva: Arto Turpeinen

MN-Lifttek Oy:n edustuksessa on koko Manitou-mallisto, jonka maahantuonnin yritys aloitti 2012. MN-Lifttek markkinoi koneita etupäässä urakointi- ja teollisuusasiakkaille.

Hankkijan edustukseen kuuluu Manitou MLT-mallisto, jota markkinoidaan lähinnä maatalousasiakkaille. Hankkijalle agrikurottajat tulivat 2017, kun Y-Agro sulautettiin pari vuotta sitten yritykseen. Hankkija myös vuokraa maatalouskurottajia.

Toyota Material Handling Finland edustaa Suomessa Manitoun maasto- ja ajoneuvotrukkeja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Manitou-mallisto on nykyisin hyvin laaja. Kurottajamallistossa jäykkärunkoiset, rakennustyömaiden MT-mallit käsittävät nostokorkeudet 4–18 m, nostokyky 2 000–4 000 kg. Pääasiassa maatalouden tarpeisiin suunnitellut MLT-sarjan kurottajat pystyvät nostamaan 6–10 m ja 2 500–6 000 kg.

Ympäripyörivät MRT-mallit kattavat nostokorkeudet 14:sta 32 metriin (4 000–7 000 kg). Raskaimpiin nostoihin tarkoitettu MHT (Heavy Duty -mallisto) kattaa 7–14 metrin nostokorkeudet (9 000–40 000 kg).