Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

FinnMetko 2022 tulee taas — hiljaisempien vuosien jälkeen luvassa on enemmän uutuuksia

Parillisina vuosina järjestettävän FinnMetkon vuosi 2020 oli haasteellinen. Nyt tapahtumalla on normaalimmat olosuhteet.
Vuoden 2020 FinnMetko järjestettiin sekavissa koronaepidemian välivaiheen olosuhteissa. Se karkoitti osallistujia ja kävijöitä. Nyt vuonna 2022 on Jämsään odotettavissa väkirikkaammat kinkerit.
Vuoden 2020 FinnMetko järjestettiin sekavissa koronaepidemian välivaiheen olosuhteissa. Se karkoitti osallistujia ja kävijöitä. Nyt vuonna 2022 on Jämsään odotettavissa väkirikkaammat kinkerit. Kuva: Tommi Hakala
Jämsä

FinnMetko 2022, raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely

  • Järjestetään Jämsässä, koulutusyhtymä Gradia Jämsän, Jämsän kaupungin ja yksityisten maanomistajien maa-alueella.
  • Vastuullinen järjestäjä on Finnmetko Oy, näyttelyn taustaorganisaatiot ovat Koneyrittäjät ry ja Keski-Suomen Koneyrittäjät ry
  • Näyttelyalue on yli 200 hehtaaria
  • Näyttelypäivät ovat torstaista lauantaihin 1.-3.9.2022. Näyttely päivittäin auki klo 9-17

Tänä vuonna FinnMetko on Euroopan mittakaavassa se näyttely, jossa on esillä laajin kattaus pohjoismaisten metsäkonevalmistajien koneita. Koska Elmia Wood -näyttely jäi tänä vuonna varsinaisten metsäkoneiden osalta paitsioon, voidaan odottaa länsinaapurista saapuvan runsaasti vieraita, kuten myös Keski-Euroopasta.

Katso näyttelyalueen kartta!

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäkoneissa vahva tarjonta

Paikalla ovat suurimmat valmistajat ja valtaosa keskikokoisista valmistajista. Kansainvälisesti näyttely onkin tästä syystä tärkeä valmistajille. Esimerkiksi Komatsu Forest tuo 10 konetta osastolleen ja John Deere Forestry 9. Ponssella on osastollaan esillä sähköistetty EV1-kuormatraktorikonsepti ja työnäytösalue kuuluu kattaukseen. Myös Prosilva ja Logset tuovat uutuuksia paikalle.

Myös traktoreiden metsävarusteiden ja pienempien metsäkoneiden osastot ovat vahvassa osassa. Uutuuksia lienee taatusti nähtävillä. Lisäksi voi ennustaa, että kuumenevan energiakeskustelun myötä pilkekonevalmistajien osastoilla riittää asiakkaita.

Maanrakennuskoneita vähemmän paikalla

Maanrakennuspuolella yrityksiä ei ole yhtä laajasti esillä, ilmeisesti tämän vuoden alan muiden näyttelyiden vuoksi. Muutamia uutuuksia on kuitenkin esillä, nähtävillä on muun muassa Hydreman uusi kaivurikuormain. Varustelupuolen kattauksessa on paljon esimerkiksi energiapuukourien valmistajia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pallokentän alueella esillä ovat automaahantuojat sekä ajoneuvoja varustelevat yritykset. Komponettimyyjät ja palvelutarjoajat puolestaan ovat keskittyneet suurelta osin FinnMetko-halliin ja asfalttikentän alueelle. Paikalla toimiva Koulutuskuntayhtymä Gradia esittelee toimintaansa omassa kalustohallissaan.

Koneviesti on paikalla aiemmilta vuosilta tutussa kohdassa, Kangasmetsän ja FinnMetko-hallin välisen reitin varrella. Paikalla on kilpasahauksesta kertomassa SM-hopeamitalisti ja tulevien MM-kilpailujen osallistuja Jarmo Laatikainen, lisäksi on eri aikakausien moottorisahojen yhteispainon arviointikilpailu. Samalla osastolla ovat mukana myös Viestimedia Oy:n Aarre ja Maaseudun Tulevaisuus. Tervetuloa osastoille 234 & 236 juttelemaan, osallistumaan kilpailuun - ja tutustumaan mahtaviin messutarjouksiin!

<strong id="strong-db0f4ac90b4132763bb86a3d81a18562">Jari Lääperi, myyntipäällikkö, AFM-Forest Ltd</strong>: Millaiseksi koette näyttelyiden avautumisen koronan jälkeen ja miten tärkeänä pidätte kansainvälisiin näyttelyihin osallistumista? ”Kyllä messutapahtumien tarpeellisuus on ollut selkeästi nähtävillä tänä kesänä, nyt kun niitä taas on voinut järjestää. Ihmiset osaavat tulla paikalle ja kommenttien mukaan messuja on oikein odotettu, sillä jäihän nuo sosiaaliset kohtaamiset varsin vähälle Korona-aikana. Tällä alalla pitkään toimineet tietävät että henkilökohtaiset tapaamiset ovat tärkeitä. AFM-Forestin liikevaihdosta on suurin osa aina tullut vientimarkkinoilta, joten osallistuminen kansainvälisiin messutapahtumiin on erittäin tärkeää. Asia korostuu erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoilla, jossa messuilla on aina ollut suuri merkitys markkinoinnin työkaluna.”
Jari Lääperi, myyntipäällikkö, AFM-Forest Ltd: Millaiseksi koette näyttelyiden avautumisen koronan jälkeen ja miten tärkeänä pidätte kansainvälisiin näyttelyihin osallistumista? ”Kyllä messutapahtumien tarpeellisuus on ollut selkeästi nähtävillä tänä kesänä, nyt kun niitä taas on voinut järjestää. Ihmiset osaavat tulla paikalle ja kommenttien mukaan messuja on oikein odotettu, sillä jäihän nuo sosiaaliset kohtaamiset varsin vähälle Korona-aikana. Tällä alalla pitkään toimineet tietävät että henkilökohtaiset tapaamiset ovat tärkeitä. AFM-Forestin liikevaihdosta on suurin osa aina tullut vientimarkkinoilta, joten osallistuminen kansainvälisiin messutapahtumiin on erittäin tärkeää. Asia korostuu erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoilla, jossa messuilla on aina ollut suuri merkitys markkinoinnin työkaluna.” Kuva: Tommi Hakala