Perustutkimuksen puute merkittävä hidaste maatalouden teknologiakehityksessä — katso Koneviestin päätoimittaja Eemeli Linnan vetämä paneeli Farmarista maatilojen teknologiakehityksen haasteista
Uuden tekniikan käyttöönotto pitää tehdä vaiheittain. Uuden teknologian ostaminen suin päin voi maksaa paljon ja hyödyt saattavat jäätä tulematta. Lisäksi perusasiat on oltava ensin kunnossa. Katso Koneviestin vetämä paneeli teknologiakehityksestä Farmarista Mikkelistä.
Paneeliin osallistuivat auto- ja konetekniikan professori ja viljelijä Juho Könnö Oulun Yliopistosta, Multiva-maatalouskoneita valmistavan Dometal Oy:n toimitusjohtaja Vesa Mäkelä, joka toimii myös Suomen maatalousautomaatio ry:n puheenjohtajana juuri nyt, sekä kasvintuotannon pääsuunnittelija Mikko Hakojärvi Mtech Digital Solutions Oy:stä.
Keskustelussa pyrittiin antamaan viljelijälle konkreettisia reunaehtoja uuden tekniikan käyttöönotossa. Samalla todettiin, että datasuvereniteetin merkitystä ei ihan vielä edes ymmärretä, mihin kaikkeen sillä on vaikutusta. Lopuksi todettiin, että viljelijän ammattitaitoa ei missään tapauksessa voi korvata teknologialla jatkossakaan, taitaa olla päinvastoin.
Osaston luetuimmat
- Powerliftillä työskentelevän Anu Virtasen intohimona on nostaminen – ”Jos voittaisin lotossa, kotipihani olisi täynnä kurottajia”
- Sähköinen voimansiirto maarakennuksessa
- Ilouutinen tuleville rahtisahureille - Siirrettävän Slidetec-kenttäsirkkelin ensinäytös
- Suomen Imurikeskus Oy: Iso valikoima tuo imuvoimaa
- Vetokisojen kirkasta aatelia - Mäkivetokisat, Kasukkala
- Valtran Suolahden tehtaalla tuotantoa kehitetään portaittain, jotta tuotantomääriä saadaan kasvatettua – yhden traktorin valmistusaika on noin kahdeksan tuntia
- Nivalan maaseutunäyttely oli Suomen suurin rehukoneiden työnäytös — esillä oli kalustoa paljon ja monipuolisesti