Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Konepajateollisuus uuden edessä – sähköistys ja energiatehokkuus on nyt kaikkien konevalmistajien huulilla

Haastattelussa Parker Hannifin AB Finlandin myyntipäällikkö Ari Vuorinen FinnMetko-näyttelyssä.
jämsänkoski

”Sähköistys ja energiatehokkuus tulevat vastaan konevalmistajien tiedusteluissa entistä useammin kaikenlaisilta toimijoilta”, kertoo Parker Hannifin AB Finlandin myyntipäällikkö Ari Vuorinen. Ilmiö tulee vastaan sekä metsä- että maanrakennuskoneiden suurten ja keskisuurten valmistajien kysymyksissä. Vuorinen kertoo, että näitä tiedustellaan muillakin markkina-alueilla Suomen lisäksi.

Konevalmistuksessa tuntuu tilauskanta olevan edelleen aika vahva hyvin suurella osalla toimijoista, Vuorinen kertoo. Komponenttien saatavuudessa on hänen mukaansa edelleen ongelmia joillakin sektoreilla.

”Itä-Euroopan kriisitilanne alkoi näkyä ensin tilausten siirtoina ja jopa peruutuksina, mutta Venäjän markkinan poistumisesta johtuvan uudelleenjärjestelyn jälkeen kysyntää on ollut jatkuvasti”, Vuorinen analysoi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Ohjelmistojen merkitys korostuu”, Vuorinen toteaa. Niiden avulla voidaan säätää ja optimoida sähköhydrauliikan toiminnallisuuksia aiempaa täsmällisemmin. Hän jatkaa, että ohjelmistojen avulla koneen toimintaa voidaan korjata ja parantaa koko koneen elinkaaren ajan.

Vuorinen kertoo, että ulkomaisia vieraita on FinnMetkossa tavallista enemmän. ”Merkittävä osa Parkerin pohjoismaisista asiakkaista on vieraillut messuosastolla kahden päivän aikana. Messut ovat olleet hyvät”, Vuorinen toteaa.

Messuilla havaittiin myös positiivisia yllätyksiä. Katso Ari Vuorisen koko haastattelu FinnMetko-näyttelystä.