Rosenqvists-sadetuslaitteet Avagron myyntiin

Ruotsalainen Rosenqvists on valmistanut sadetuskoneita jo 40 vuoden ajan. Valikoimaan kuuluu sadetusautomattien lisäksi sadetuspuomeja eli ramppisadettimia. Yritys myy vuosittain noin 100 uutta tai käytettyä kastelulaitetta, joista parisen kymmentä laitetta on tullut vuosien varrella Suomeen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Päämarkkina on Etelä-Ruotsissa, jossa sadetusta käytetään huomattavasti enemmän kuin meillä. Viime aikoina etenkin karjatilat ovat panostaneet sadetukseen, kertoo Rosenqvistin myyntipäällikkö John Henrysson. Sadetuksella ei haeta pelkästään maksimisatoa, vaan sillä pyritään vähentämään kuivuuden aiheuttamaa satovaihtelua.

Ramppisadetus kiinnostaa suomalaisia viljelijöitä, koska menetelmä on tehokas ja pieni pisarakoko säästää maan rakennetta. Kastelu onnistuu tuulisenakin päivänä, koska vesi suihkutetaan monen suuttimen kautta peltoon. Rampin leveys on 42 m. Uudet Nelson-päätysuuttimet kasvattavat työleveyttä 8,5 metriä per puoli. Suurimman sadetusrampin työleveys on peräti 72 metriä. Puomin siirto uuteen kohtaan vie kahdelta henkilöltä noin puolisen tuntia.

”Vihannesten ja juuresten kastelussa tarvittavat laitteiden ja tarvikkeiden myynti muodostaa merkittävän osan Avagron toiminnasta”, kertoo toimitusjohtaja Anssi Väättänen. ”Rosenqvists-sadetuslaitteet täydentävät hyvin monipuolista valikoimaamme”.

Uolevi Oristo

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY