Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: Horsch esittelee useamman uuden tuotteen Agritechnicassa – katso ennakkoon, millaisia uutuuksia on tulossa

Tuotekehitystä on tehty nyt monta vuotta ilman, että niitä olisi päässyt esittelemään näyttelyssä. Horsch esittelee useamman uuden tuotteen Agritechnicassa marraskuussa. Niitä esiteltiin ja lehdistölle aiemmin syyskuussa. Uutuuksia on tulossa lähes kaikkiin tuoteperheisiin. Kaikkia uutuuksia ei esitelty vielä etukäteen.

Horschin kasvinsuojeluruiskumallisto uudistuu ja ensi kesään mennessä kaikki uudet ajettavat ruiskut on varustettu uudella ohjaamolla. Portaattomalla hyrostaattisella VT-vaihteistolla varustettua ruiskua on saatavilla 5000 litran säiliöllä 230 hevosvoimaisella moottorilla ja 6000-litraista 300 hv moottorilla. Tulossa on myös 8000-litrainen ruisku. Tieajossa maksimi nopeus on 50 km/h ja peltomoodissa 30 km/h.

Horsch Maestro TX on uusi konsepti yksijyväkylvökone 3-pistekytkennällä ja vaihdettavalla 2,60 - 4,80 metrin työleveydelle. Vakiona on hydraulinen teleskooppiliukurunko, jolla Maestro 6 RX:ssä kaikkia yleisiä riviväliä 45 cm ja 80 cm välillä voidaan säätää 5 cm:n välein. Kylvöyksiköitä voi olla myös seitsemän. Vantaan painatus on maksimissaan 300 kg.

Valinnainen hydraulinen painonsiirtojärjestelmä takaa korkeamman vantauspaineen kylvössä. Lisävarusteena uusi Maestro TX -linja voidaan varustaa 1 300 litran etulannoitesäiliöllä, jossa on sähköinen ohjaus. Lannoite levitetään HORSCH-annostelulaitteella yksilautasisella lannoitevantaalla. Mittaus suoritetaan tunnetun ja hyväksi todetun ylipainejärjestelmän kautta. Mikrorakeisen säiliön tilavuus on 20 l per rivi ja se on vakiona varustettu lisävarusteella SectionControl-järjestelmälle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avatar SD-kylvökonekonsepti on esitelty jo aiemmin. Kuvassa 12.25, jossa vannasväli on 25 senttiä. Nyt molemmissa siivissä on kaksi jakajaa. Tällöin voidaan kylvää yhtä tai kahta eri kasvia. Vantaiden painatusta seurataan antureilla ja painatusta seurataan automaattisesti, jolloin vannas pysyy oikeassa syvyydessä.

Vuodesta 2024 alkaen Avatar 12.25 SD ja 12.40 SD voidaan varustaa selektiivisellä syötöllä, jolloin voidaan ohjata vuorotellen kahden eri kasvin siementä vantaisiin. Vantaan yksilöllisen syvyyssäädön ansiosta hienot siemenet voidaan sijoittaa matalalle ja karkeat siemenet syvälle. Maksimi vannaspaine on 350 kiloa.