Sarka-messut vakioituu talven messuksi

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Toisen kerran järjestetyt Sarka-messut keskittyi tällä kertaa maatalousrakentamiseen. Näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä messujen antiin. Messujen kävijöistä suurin osa oli alan ammattilaisia. Monipuolinen talven näyttely sijoittuu ajankohtaan, jolloin muita alan tapahtumia ei ole.

Maatalousrakentamisen erikoismessuilla oli merkille pantavaa, että erilaiset energiavaihtoehdot olivat hyvin esillä. Tarjonta oli enimmäkseen bioenergiapainotteisia, mutta perinteisemmät stokerin ja pannujen tekijät olivat hyvin edustettuina.

Vaikka messut olivat painottuneet rakentamiseen, oli paikalla myös kotieläinkamppeita. Peltoviljelyn masiinat eivät kuuluneet tähän repertuaariin.

Ruokintalaitteiden edustus oli kohtuuhyvin myös edustettuna. Mielenkiintoinen uutuus oli loimaalaisen Johematicin Shoushuu-kan-merkkinen hajunsyöjä. Idea perustuu juomalinjaan liitettävään putkeen, joka muuttaa veden ominaisuuksia siten, että sian vatsa toimii hajuttomammin. Jos laite toimii likikään niin kuin esite lupaa, tulee se olemaan mullistava uutuus ympäristön hajuhaittojen poistajana. Uutuus oli myös Schauerin ruokkijaan saatava lisäominaisuus, jolla voidaan puhaltaa kuivikkeet karsinaan. Uusien eläinten viihtyvyysavustuksiin on saatavana 75 % avustus. Schauerin ruokkijan ominaisuudet lienevät tähän täsmätty. Lainsäädäntö kuuntelee yleistä mielipidettä, ja teolliset valmistajat lainsäädäntöä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Seinäjoen Areenalla 5. – 6.helmikuuta kävi 8 600 kävijää. Näytteilleasettajia oli noin sata ympäri Suomea.

Perinteisellä klapinäytöksellä on aina oma roolinsa suomalaisilla maatalousalan messuilla. Palaxin menestystarina jatkuu, sillä kylmän talven johdosta klapeilla riittää kysyntää.

Avaa artikkelin PDF