Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Merkkitapahtuma - Maxpo-näyttely 10.–12.9.

Suomen merkittävin maarakennusalan tapahtuma, Maxpo-näyttely kerää jälleen yhteen maahantuojat ja valmistajat. Joka toinen vuosi järjestettävä messu on alavireestä kärsineelle alalle erittäin tärkeä suunnannäyttäjä.

Jo vuodesta 1970 järjestetty Maxpo järjestetään Hyvinkään lentokentällä 10–12.9. Näyttelyssä on esillä maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä materiaalinkäsittelykoneita. Järjestäjänä toimii Messukeskus ja toimeksiantajana on Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry.

Maxpo järjestetään joka toinen vuosi, edellisessä tapahtumassa näytteilleasettajia oli noin 200. Samoihin lukemiin yllettäneen myös tänä vuonna.

”Maxpo on Suomessa selkeästi suurin alan näyttely ja täyttää kansainväliset mitat. Alan tärkeimmät yritykset ovat olleet mukana näyttelyssä lähes kaikkina näyttelyvuosina, joten tapahtumalla on vahva asema”, kertoo Rakennuskonealan Näyttely-yhdistyksen puheenjohtaja Markku Lappalainen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maarakennusalan tilanne on ollut viime vuosina haastava, ja moni yrittäjä on lykännyt investointipäätöksiään. Myös alkuvuosi on alkanut epävarmoissa tunnelmissa, sillä esimerkiksi isojen infrahankkeiden käynnistyminen on ollut hämärän peitossa.

”Uusi hallitus linjaa mahdollisia uusia infrahankkeita, jotka toteutuessaan vaikuttaisivat positiivisesti työllisyystilanteeseen ja tietysti myös kaluston hankintaan. Uusia koneita täytyy hankkia, jotta voidaan tehdä töitä. Maxpossa valmistaudutaankin jo seuraavaan vuoteen”, uskoo Lappalainen.

Uutuuksia ja ohjelmaa

Kiristyvät päästömääräykset ovat pakottaneet valmistajia uudistamaan mallisarjojaan tiheässä tahdissa, mikä heijastuu myös Maxpo-näyttelyyn. Maarakennusalan mittavimmassa tapahtumassa esitelläänkin rutkasti uusia malleja. Kiinnostavia innovaatioita on luvassa myös lisälaitepuolella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maxpossa ei tarvitse tyytyä pelkästään koneiden ihailuun, sillä luvassa on myös muuta ohjelmaa. Paikalla on mm. työnäytöksiä, historiallisten koneiden näyttely, Crazy Miken stunttiryhmä ja Duudsonit, sekä Stunt Freaks Teamin prätkästuntteja. Maxpon iltajuhlassa torstaina 10.9. järjestetään myös hyväntekeväisyyshuutokauppa.

Järjestäjä muistuttavat ottamaan varmuuden vuoksi mukaan käteistä rahaa, sillä kenttäolosuhteissa korttimaksupäätteet saattavat toimia epävarmasti.

Maxpo-näyttelyssä kannattaa myös vierailla Koneviestin rekassa jossa on kahvittelun lisäksi mahdollisuus osallistua arvontoihin ja kisailla minikaivurin tarkkuuskilpailussa.