Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nivalan Maaseutunäyttelyn konekentällä haastateltiin näyttelyvieraita urakoinnista

Nivalan Maaseutunäyttelyn konekentällä oli nähtävillä konekaluston kirjo. Haastattelimme muutamia asiakkaita, jotka olivat tulleet tutustumaan näyttelyyn.
Nivalan Maaseutunäyttely järjestettiin 19.-20.8.2022.
Nivalan Maaseutunäyttely järjestettiin 19.-20.8.2022. Kuva: Seppo Pentti
Nivala

Urakoitsija sesonkitöissä

Jarno Koivukoski Kalajoelta on traktoriurakoitsija, joka käy myös siirtämässä lietettä kuljettajana kuorma-autolla ja ajamassa pölliautoa. Aikoinaan Jarno oli Kalajoen Nelivedolla töissä. Sittemmin hän osti Nelivedon Multiva-kylvökoneen ja mukana tuli monta vanhaa kylvöasiakasta. Omalla traktorikalustolla kylvetään, tehdään rehua ja lumiurakointia. Lumityötä tehdään lähinnä tuntihinnalla ja nyt yhden ison talvityöurakan yksi vuosi on takana ja kolme jäljellä. Töitä saa tehdä mielekkäästi erilaissa sesongeissa, jotta asiakkaat saavat töitänsä eteenpäin. Jarno oli jutulla Kyösti Isohannin kanssa Kp.Koneurakointia Oy:n osastolla.

Urakoitsija Jarno Koivukoski, Kalajoki.
Urakoitsija Jarno Koivukoski, Kalajoki. Kuva: Seppo Pentti

Apua kiireaikoihin

Vesa Niemimäki Nivalasta on koteläintilallinen, joka käyttää urakointipalveluita säännöllisesti etenkin lietteen levityksessä. Vuodessa levitetään lietettä 2000-3000 kuutiota. Nivalan seudulla on kohtalaisen paljon urakoitsijoita ja Vesa olikin AgroPro Oy:n osastolla, jonka KK-Modulen vaunu Bomechin laahavannaslevittimellä on käynyt Vesankin pellolla. Jos päivistä loppuvat tunnit, niin mielellään silloin urakoitsijaa käytetään. Yleensä kasvukauden alussa on kiire ja urakoitsija tilataan levittämään liete. Vesalla on myös oma vaunu levittämiseen, jota käytetään, jos on aikaa ja jos on märkää. Useimmiten oma vaunu on käytössä ongelmalohkoilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kotieläintilallinen Vesa Niemimäki, Nivala.
Kotieläintilallinen Vesa Niemimäki, Nivala. Kuva: Seppo Pentti