Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Okra 2018 - Kohti konekenttää

Maatalousalan ammattilaiset kokoontuvat jälleen Oripäähän, kun Okra-näyttely järjestetään 4.–7.7. Oripään lentokentällä.

Okra järjestetään tänä vuonna 20. kerran. Näyttelyalue on jo vakiintuneeseen tapaan aiempaa laajempi, tällä kertaa osastot levittäytyvät 23 hehtaarin alueelle ja sisäosastot ovat jälleen loppuunmyydyt. Näytteilleasettajia on jälleen yli 500 kappaletta. Näyttely on avoinna keskiviikosta lauantaihin klo 9–17.

Maatalouskonekaupan ja konevalmistajien edustus näyttelyssä on todella vahva, paikalla ovat kaikki suurimmat myyjäliikkeet Konekeskoa lukuun ottamatta. Horsch-työkoneet ovat esillä valmistajan omalla osastolla. Tuotanto- ja kotieläinten lisäksi esillä on myös enemmän maanrakennuskoneita kuin maatalousnäyttelyissä perinteisesti on tavattu sekä vanhoille koneille pyhitetty perinnepiha.

Näyttelyjärjestäjä muistuttaa, että käteinen on kätevin maksuväline koko näyttelyalueella ja sitä kannattaa varata mukaan jo ennen alueelle siirtymistä, sillä näyttelyalueella tai sen välittömässä läheisyydessä ei ole pankkiautomaattia.

Vieraile suorakylvökokeella

Näyttelykentän lisäksi vierailijoille on lisää nähtävää myös muualla lähialueella. Okran vierailukohteissa voi tutustua esimerkiksi kaasutoimiseen viljankuivuriin ja suuren mittakaavan aurinkopaneelijärjestelmään. Yksi vierailukohteista on Koneviestin viljelymenetelmäkoe, johon voi tutustua Lounais-Suomen ammattiopiston Loimaan koulutilalla osoitteessa Joenperäntie 262, 32200 Loimaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koneviestin viljelymenetelmäkoealueella on opastus keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kello 15 ja 17. Kokeeseen voi tutustua myös muina aikoina, sillä kylvökokeiden ruudut sekä verrokkiruudut on merkitty kyltein.